Skocz do zawartości
Portal

Do uzytkownikow P4 i celeron 4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powiedzcie mi jakie macie wentylatory BOX Intel przy swoich procesorach

a) wentylator o duzych lopatkach firmy Nidec corp odczyt z naklejki Intel)

B) wentylator o malych lopatkach firmy SANYO DENKI ( odczytane z naklejki Intel)

Podaja rodzaj wentylatora podajcie takze z jakim procesorem on byl i jakim modelem ( MHz). Jezeli mozecie to podajcie takze symbol wiatraka z naklejki Intel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , czyzby nikt nie mial P4 :)

nikt juz nie kupuje tego syfu :twisted:

I po ch.uj tak piszesz????? :evil:

a co cie to k.u.rwa obchodzi niepodoba sie to wypierd..

to ty wypier... athlon1600+ :lol: :lol: :lol:

dlaczego takie glupie posty zawsze sa od lamerow majacych jeden ze slapszych athlonow :?:

wielokrotnie na tym forum probowano wpic do tepych glow ze zarowno intel jak i amd maja swoje wady i zalety.

dżizzyss :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIDEC CORP FO8G-12B2S1 02AC1 na 2,2

Właściwie po co się pytasz o te modele?

Pytam sie bo zobaczylem na allegro ze sa dwa rodzaje wentylatorow do P4 - chcem wiedziec ktore w jakich modelach sa montowane i ktore sa bardziej wydajne. Niestety moj uszkodzil sie:) i musze kupic nowy tylko nie wiem ktory lepiej. U mnie tez jest Nidec, ale jakby Sanyo bylo bardziej wydajne to kupilbym je a jak nie to kupie Nideca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie potrzebyjesz oryginalny Intela??

Nie lepiej zakupic volcano7+, albo jakis inny cooler???

Tylko Intel poniewaz jest bardzo cichy - byl cichy dopuki nie uszkodzilem jednej z lopatek wentylatora:)

Na tym konfigu co w podpisie max temp po wielogodzinnym wygrzewaniu to 51C - a to dosc dobry wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytam sie bo zobaczylem na allegro ze sa dwa rodzaje wentylatorow do P4 - chcem wiedziec ktore w jakich modelach sa montowane i ktore sa bardziej wydajne. Niestety moj uszkodzil sie:) i musze kupic nowy tylko nie wiem ktory lepiej. U mnie tez jest Nidec, ale jakby Sanyo bylo bardziej wydajne to kupilbym je a jak nie to kupie Nideca

Jak dla mnie jest to oczywiste, większe łopatki=większa wydajność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie jest to oczywiste, większe łopatki=większa wydajność :)

Tylko w tych z mnejszymi lopatkami radiator ma barziej ciensze zeberka radiatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie myle, ale niektorzy widze prosza sie o interwencje  :x  

Jeszcze jeden taki post od ktoregokolwiek userai zaliczy on banana  :evil:  

Czy tu juz za grosz kultury nie moze byc ?!  8O

Ok, sorry... To mi się rzadko zdaża, ale jak widzę taki post... Nie dałem rady kulturalnie napisać... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , czyzby nikt nie mial P4 :)

nikt juz nie kupuje tego syfu :twisted:

I po ch.uj tak piszesz????? :evil:

a co cie to k.u.rwa obchodzi niepodoba sie to wypierd..

Płyta z twojego podpisu mówi wszystko. Wracając do tematu to ja miałem Sanyo ale polecam Zalmana 6500Cu. Bardzo go sobie chwale (cichy i wydajny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi