PhoeeeniX Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam, będe kupował laptopka, już pare modeli upatrzyłem sobie ale chciałem poznać opinie ludzi siedzących w temacie. Cena to między 3-4k Laptop ma być do obróbki zdjęć w Photoshopie, obróbki video w Pinnacle studio a może w przyszłości jak się podciągne w Sony Vegas. Dobrze gdyby miał jakąś dobrą karte dźwiękową choć na to sie nie nastwaiam bo zapewne będe zmuszony kupić zewnętrzną gdyż lubie słuchać dobrą muze na moich Creative Aurvana Live. Chciałbym także ekran panoramiczny typu glare ( podobno lepiej się użytkuje ) do ogądania filmów gdyż też troche spędzam nad tym czasu. Nie gram w żadne najnowsze gry także karta nie musi mieć najnowszych technologii ale 256 lub 512ramu powinna mieć. Do tego 2GB DDR2 obowiązkowo. Będe siedział na Windowsie XP. Powinna się znaleść także karta sieciowa bezprzewodowa. Mikrofon wbudowany obowiązkowo, kamera nie musi być, gdyż czasem lubie posiedzieć na skype. No i tu najważniejsze: ma to wszystko ładnie zgrać się w całość, być wydajne i nie przegrzewać się bo słyszałem że nie które lapki lubią się przegrzewać. Znam się na kompach ale to będzie mój 1 laptop dlatego chce się doradzić. Zastnaiwałem się nad takimi firmami jak Dell, IBM Lenovo lub Toshiba. Kierować się jakimiś konrketnymi firmami ? Mogą też inne firmy, doradźcie konkretne modele. Może być poręczny lub mniej, ważne by nadawał się dobrze do tego co opisałem. Z góry dzięki wszytskim za wkład :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam, będe kupował laptopka, już pare modeli upatrzyłem sobie ale chciałem poznać opinie ludzi siedzących w temacie. Cena to między 3-4k Laptop ma być do obróbki zdjęć w Photoshopie, obróbki video w Pinnacle studio a może w przyszłości jak się podciągne w Sony Vegas. Dobrze gdyby miał jakąś dobrą karte dźwiękową choć na to sie nie nastwaiam bo zapewne będe zmuszony kupić zewnętrzną gdyż lubie słuchać dobrą muze na moich Creative Aurvana Live. Chciałbym także ekran panoramiczny typu glare ( podobno lepiej się użytkuje ) do ogądania filmów gdyż też troche spędzam nad tym czasu. Nie gram w żadne najnowsze gry także karta nie musi mieć najnowszych technologii ale 256 lub 512ramu powinna mieć. Do tego 2GB DDR2 obowiązkowo. Będe siedział na Windowsie XP. Powinna się znaleść także karta sieciowa bezprzewodowa. Mikrofon wbudowany obowiązkowo, kamera nie musi być, gdyż czasem lubie posiedzieć na skype. No i tu najważniejsze: ma to wszystko ładnie zgrać się w całość, być wydajne i nie przegrzewać się bo słyszałem że nie które lapki lubią się przegrzewać. Znam się na kompach ale to będzie mój 1 laptop dlatego chce się doradzić. Zastnaiwałem się nad takimi firmami jak Dell, IBM Lenovo lub Toshiba. Kierować się jakimiś konrketnymi firmami ? Mogą też inne firmy, doradźcie konkretne modele. Może być poręczny lub mniej, ważne by nadawał się dobrze do tego co opisałem. Z góry dzięki wszytskim za wkład :) Witam W tej cenie to spokojnie kupsiz taki jak mam w sygnaturce czyli Dell Inspiron 1520. Posiada on wszystko co wymieniles. Mi on praktycznie zastapil PC. Jedynie wymiana dysku na 7200rpm bylaby wskazana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ok wziołem już toshibe z serii x205 i jestem zadowolony bo trafiła się dobra okazja :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...