studioporzadku pl Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam. Mam zintegrowaną kartę graficzną na płycie GIGABYTE. Chciałbym się dowiedzieć jakim programem mogę zobaczyć jakie jest taktowanie procesora graficznego bo pamięć i tak bierze z RAMU. Zainstalowałem paint shipa to podczas odpalania go... wyskakuje mi "wzorek na całym ekranie" i muszę resetować kompa. Zainstalowałem aTuner - nie pokazuje mi się żadna zakładka z taktowaniem Zainstalowałem Everesta - nie pokazuje mi się żadna zakładka z taktowaniem. Chciałem ją podkręcić przez biosa. Tam mam ustawienie podnoszące taktowanie procesora graficznego ale w %. Wiem, że to nie ma większego sensu, ale może uda mi sie przynajmniej więcej detali dać na niektórych starszych grach... Jaki program mogę użyć? bo już mi się pomysły wyczerpują... Ile najlepiej przeznaczyć pamięci RAM dla k. zintegrowanej? Obecnie dalem jej 256MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Sprawdz GPU-Z LINK....no chyba, ze Riva Tuner pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studioporzadku pl Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Sprawdz GPU-Z LINK....no chyba, ze Riva Tuner pomoze Właśnie. gpu-z - wywala tak samo jak przy P. shipie. szlaczki na całym ekranie i reset... w everescie nie wyświetla mi zakładki o procesorze graficznym. riva tuner nie pokazuje również... Zastanawiam sie nad nTune Nvidii?!hym <_< Znalazłem w necie. Taktowanie to 425 mhz. W teście który robiła redakcja podkręcili na 500mhz, ale z nieoficjalnych źródeł wiem, że można dojechać do 600 mhz. bede próbował. narazie z 425mhz podkręciłem o 30% - 553mhz Pozdro Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez Alan332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...