SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Przyszedl do mnie kolega z dyskiem no i podlaczylismy jego dysk WD 20gb no i koniec komp sie nie odpala tylko jakies krzaczki na ekranie i tyle .............. zero errorow poprostu sie nie odpala co moze byc tego przyczyna ... jak uruchomic kompa z zapasowego biosu na GIGABYTe ga7vax bo nie mam instrukcji wiec nie wiem plz hlp czy mogl to byc wirus? plz HLP komp co w podpisie wyciagalem wszystkie czesc ii uruchamialem i nic ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Tak na wszelki wypadek. Reset CMOS'u był? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>amac ile razy teraz udalo odpalic mi sie kompa ale jak wylaczam i wlaczam to juz sa problemy takie kolorki sflaszowalem biosa na grafie wgralem bios z bacup biosa gigabyta itak pipa robie wylacz i komp przy next wlaczeniu wlacza sie raz na 5 or 10 razy ......... co to moze byc dysk podlaczalem na wylaczonym kompie wiec mozliwosc przepiecia wykluczam i antywirus nic nie znaazl wiec nie mam pojecia co moze byc co mam zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 nawet rozebralem kompa na czesci 1 wyjelem wszystko oproc proca ......... wszystko jest na default ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 napiecia vcore 1.510 +33V 3.260 +5V +4.910 +12V 12.600 +5V 4.940 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Stawial bym na to ze przeciazyles zasilacz tym dodatkowym dyskiem. I teraz podczas wlaczania kompa (wtedy komp bierze duzo wiecej pradu niz podczas normalnej pracy DUZY SKOK NAPIECIA)zasilacz nie wyrabia. Mogl tez w zasilaczu nawalic uklad ktory odpowiada za powolny start przetwornicy (ten uklad zabezpiecza przed tym duzym impulsem pradowym). A jak juz komp wystartuje i zasilacz sie uspokaja to napiecia sa w normie.....to bardzo mozliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 dokladnie best-boy dobrze kombinuje. Proponowalbym sprawdzic sprzet na innej zasilce bo wszycho wskazuje na nia jesli nie moze mobo ci siadla (zbieg okolicznosci) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 pisalem, jzu keidys, jak kumpel pdolaczyl nowy dysk, wd 120 gb , padlo: -cdrw -stary dysk -grafa -zasilacz :) -mobo proc o dziwo sprawny ;] wiec...roznie to bywa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 bruce nie strasz go ;) :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 eee, ale u niego to paldo tak, ze czarny ekran i wogoole, wymienione komponenty nie byly wykrywane w moim kompie........ wiec.....mysle, ze uniego sama zasilka, ale moze i mobo........ odpukac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 pisalem, jzu keidys, jak kumpel pdolaczyl nowy dysk, wd 120 gb , padlo: -cdrw -stary dysk -grafa -zasilacz :) -mobo proc o dziwo sprawny ;] wiec...roznie to bywa :) Takie walki juz kiedys widzialem.... spowodowane to bylo zwarciem napiecia +5 z napieciem +12 :) , wtyczki kijowatej jakosci i pojedyńcze żyłki kabla gdzies sie dotknely. Wtedy praktycznie caly komp moze sie spalic. Chociaz powinien zadzialac elektroniczny bezpiecznik w zasilaczu niestety czasami taki bezpiecznik reaguje tylko na zwarcie do masy, a nawet jak zaareaguje na zwarcie pomiedzy napieciami to sie okaze ze jego czas reakcji jest dluzszy od czasu potrzebego na spalenie ukladów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 blah, tylko do k*** nedzy ja sie do dzisiaj zastanawiam, dlaczego ten wpinany dysk to przyzyl!!!!!!!!!!! jakies to po***** ;p blah, ale jak widac cuda sie zdazaja aha, best-boy....rydzyk, to nie skiadz, tylko ojciec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ej wlasnie teraz pracuje na tym kompie i zgadnijcie jakie jeszcze objawy moja barakuda V i nagrywara dziala jako pio 4 !!!!!! a sa podpiete na odzielnych tasmach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>amac jutro dzwonie do servisu i sie pytam co robic z tym fantem jak kurde calego kompa mi zabiora to sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ok wiem co uleglo spieprzeniu zasilacz i plyta glowna a dokladnie kontroler dyskow pio 4 only przy innch wali zawiasy dysk dobry na 100 % dzialal w 2 kompie tak samo nagrywarka ;/ Wysle im to na gwarancje ciekawe czy bedzie mozliwosc doplaty do plyty glowniej i wymioana na inna np Solteka or Epoxa na NF2 a moze cos innego ? NFORSIE 2 juz witam cie w moich rękach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 NFORSIE 2 juz witam cie w moich rękach :DMarzenia :wink: hyhy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 oby sie spelnily :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oskar Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 miałem to samo miałem delikatnie ukruszonego procka ;) ale miałem go aż sie nie spalił nie dlatego że był ukruszony pozdro MaKaR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...