PinkiS Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam wszystkich ,jestem tu nowy gdyż mam bardzo pilną sprawe. Pewnie nie jeden z was grał w Counter Strike 1.6 bądz słyszał o tej grze. Otóż tu jest mój problem. W czasie gry nagle sygnał tak jak gdyby zanika i wyskakuje iż połączenie zostało przerwane. Posiadam Router AR-904u. Nieprawdopodobną dla mnie rzeczą jest iż gdy wejde w opcje i Włącze "rozłącz" wchodząc następnie do listy serverów połaczenie nadal istnieje. Wynika z tego iż router bądz internet rozłancza sie na sekunde i nie może kontynułować pracy. Chciałbym sie dowiedzieć czy to może wina internetu czy też Routera. Może źle go podłączyłem? Drugie pytanie odnosi sie tagże do Routera. Posiadam 2 komputery do których doprowadzony jest Internet. Oba oczywiście mają internet wszystko jest w porządku tylko jak Skonfigurować bądz zmienić opcje aby Przy Ściąganiu czegoś na jednym komputerze nie było lagów na drugi? Chodzi mi o niezależność komputera internetowego od drugiego.. Bardzo prosze o natychmiastową pomoc. P.S Internet : 1MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Otóż tu jest mój problem. W czasie gry nagle sygnał tak jak gdyby zanika i wyskakuje iż połączenie zostało przerwane. Posiadam Router AR-904u.Ten typ tak ma, typowe zachowanie routera Asmax AR-904u. Znaczy nie jest to normalne, ale szanse na to że wymiana routera na inny egzemplarz albo wgranie nowego firmware (o ile jest) coś zmienią jest niewielka (żadna?). Asmax to Asmax ... Drugie pytanie odnosi sie tagże do Routera. Posiadam 2 komputery do których doprowadzony jest Internet. Oba oczywiście mają internet wszystko jest w porządku tylko jak Skonfigurować bądz zmienić opcje aby Przy Ściąganiu czegoś na jednym komputerze nie było lagów na drugi? Chodzi mi o niezależność komputera internetowego od drugiego.Router nie ma QOS, więc ta opcja odpada. Pozostaje Netlimiter albo cFosSpeed na obu kompach, ale lagi i tak będa (tyle że mniej ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinkiS Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 A może podpowiedziałbyś jakieś dokładniejsze instrukcje? Co trzeba zrobić w pytaniu 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 ad. 2 Niestety nie da się nic zrobić - nie ma mechanizmu QOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...