Skocz do zawartości
kalamitka

Modem Webr@cer Od Ery.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Czy mógłby mi ktoś pomóc krok po kroku jak ustawić modem od ery internet stacjonarny Webr@cer 821 aby współpracował z wrt54gl. Chcę podzielić neta radiowo w domu, jednak za nic w świecie ten modem nie chce działać w trybie bridge. Postępuję według wskazówek z tego posta http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2788034 jednak za nic w świećie nie chce to razem działać.

Może ktoś konfigurował ten modem pod jakiś router i podzieli się wskazówkami krok po kroku jak to zrobić by zadziałało.

Pozdrawiam!!

Edytowane przez Jaróh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!

Wrzucam parę screenów, gdyby czegoś brakowało to daj znać.

Menu advenced:

post-145581-1218825212_thumb.jpg

Tu wybieram nowe połączenie:

post-145581-1218825274_thumb.jpg

Tu ustawiam konfing dla mostu: (zgodnie z tym o czym pisałeś mi w pm.)

post-145581-1218825350_thumb.jpg

A cały problem polega na tym, że w tym menu konfiguracji lan nie można pozostawić tylko ustawienia bridge.

post-145581-1218825451_thumb.jpg

Niby ustawienia są ale modem dalej chce działać tylko i wyłącznie jako pppoe i nic więcej. Z routerem problemu nie mam dzieliłem już na nim radiówkę i nie było problemu. Natomiast z tym modemem nie chce biegać :( Gdyby były potrzebne kolejne screeny daj znać postaram się je tu umieścić.

Pozdrawiam!!

Ps. Jest u mnie straszna burza mogę nie być dostępny chwilowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi