Skocz do zawartości
hydewisconsin

Aktualizacje Automatyczne Czy Może Awaria Sprzetu?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien czego może być winą mój problem, więc opiszę po prostu moje działania poprzedzające obecny stan:

Mam laptopa Fujitsu-Siemens Amilo Li1705, używam windowsa xp. Mialem sciagniete aktualizacje automatyczne i przy kazdym wylaczaniu komputera mialem napis, iz wylaczenie kompa spowoduje automatyczna instalacje aktualizacji, jezeli nie chce ich instalowac nacisnij tutaj bla, bla, bla.

Spieszylem sie i przez przypadek wylaczylem 'normalnie' - zobaczylem komunikat iz iktualizacje sa wlasnie instalowane a komputer zostanie wylaczony po zakonczeniu procesu. Nie wiem dlaczego nie chcialem poczekac, wiec wcisnąłem długo guzik - wyłączanie laptopa (porownujac do stacjonarnych komputerow-coś w stylu resetu ale bez ponownego uruchomienia).

Dzień pozniej wlaczylem laptop. W momencie kiedy powinno wyskoczyc mi logo windows xp nie dzieje sie nic. czarny ekran.

Probowalem przeinstalowac system. Plyta robi rozruch, widze "instalator sprzwdza konfiguracje..." a następnie ta sama historia - czarno.

Próbowałem wejśc przez tryb awaryjny - wciskajac F8 żadnej reakcji.

Czy macie jakieś sugestie? Jestem grafikiem, muszę pracować. Dodatkowo na laptopie mam niezbędne do tego pliki. Proszę, pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz tam ważne rzeczy, to podłącz dysk do innego komputera i zrób backup. Potem go sformatuj i sprawdź czy nie ma jakiś badsectorów.

Następnie podłącz do swojego laptopa i spróbuj zainstalować windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi