Mila Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 witam, 1. czy ktoś z Was użytkuje ten zestaw głośników (Microlab X15) i może coś o nim napisać bo jak na razie jakoś cicho o nim na forum. osoby które nie posiadają tego zestawu też zachęcam do wypowiedzi - a może ktoś dysponuje tłumaczeniami obcojęzycznych serwisów z opiniami o tym zestawie? 2. ten zestaw jest przystosowany raczej do podłączenia do komputera. a ja myślę o podłączeniu go do stacjonarnego odtwarzacza DVD. czy nie będzie z tym problemów (w końcu odtwarzacz DVD ma już wbudowany jakiś wzmacniacz, a ten zestaw ma przecież też swój wzmacniacz). czy takie zestawienie nie będzie się "gryzło" i w efekcie tego ucierpi jakość dźwięku? za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlexTheWind Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Odtwarzacze DVD nie mają wbudowanych wzmacniaczy. To Amplitunery kina domowego mają wzmacniacz (amplifier = wzmacniacz). Tak więc nie problemów by podłączyc "komputerowe" 5.1 do odtwarzacza DVD. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Asturas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Odtwarzacze DVD nie mają wpudowanych wzmacniaczy. To Amplitunery kina domowego mają wzmacniacz (amplifier = wzmacniacz). Tak więc nie problemów by podłączyc "komputerowe" 5.1 do odtwarzacza DVD. moze za bardzo uproscilem pojecie odtwarzacz DVD, hmm, a co w takim razie gdyby podlaczyc ten zestaw do amplitunera kina domowego? jaki bylby efekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlexTheWind Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Nie podłączysz. Amplituner kina domowego jak każdy wzmacniacz ma wyjścia na kable głośnikowe. Przy odrobinie kombinowania dałoby się podłączyć satelitki. Natomiast gdyby podłączyć jakoś subwoofer, w którym jest wzmacniacz, prawdopodobnie coś by się spaliło. Nie wiem tylko czy amplituner czy wzmak w subwooferze. Hmm, od kiedy amplitunery mają wbudowany odtwarzacz DVD? Z mojej wiedzy operacyjnej wynika, ze nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...