bartek46op Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam, otóż postanowiłem ze zacznę kompletować części pod przyszłe WC. Na początek mam 150 zł - doradźcie, zaczynać już powoli kompletować części? Mam zamiar chłodzić chipset, grafikę i procka. Wentylatory mam (3 fandery 2 scythe) więc nie będę musiał ich kupować. Obudowa to CoolerMaster RC690. Jako iż mało się znam na tym zwracam sie z pytaniem od czego zacząć kompletowanie części i jakie one maja być? Gdzieś obiło mi sie o uszy: bloczek Swiftech APOGEE GT 149zł pompa Black Water Silent Pump 12V 99zł (ewentualnie w Lianga zainswestowac min 229 zł) chlodnica Black Water Ultimate 122 rev. 3.0 149 zł + akcesoria (węze złaczki) okolo 40 zł Będzie dobrą podstawą? PS. Planuję budowę w miare cichego zestawu, pewnie maty będą. Wiec może na początek obić obudowę? Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Maty nic nie dają odpuść na początek. Upoluj coolriviera za 50zł i używanego apogee gt za koło 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ten coolrivier to ma jakiś określony model czy poprostu "coolrivier"? :) Ok bede szukal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 to samo co zaproponowłeś od innego sprzedawcy - coolrivier 2 = angela / realitynet blackwater =cooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ok fundusz na dzień dzisiejszy to 350 zł. W niedziele sie okaze czy bede mial pieniadze za jedna czesc to wtedy byloby 450 zl :) Zaczynam szukac Apogee GT. Liczmy ze bede mial 450 zl - zloze cos porzadnego na poczatek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Nigdzie nie znalazlem tej pompki używki i bloczku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Napisz do Maniakalnego z forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Wczoraj sprzedał 2 elementy... z blokow został mi d-tek fuzion i danger den tdx pompke d-tek db1 bede miał w okolicach 5 wrzesnia BTW Liczmy ze bede mial 450 zl - zloze cos porzadnego na poczatek? widze że marne szanse na znalezienie uzywek tego apogee i pompki :( Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 bierz dteka jeśli ma dobrą cenę i śledź giełdę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Pompke czy blok? d-tek fuzion 150zł + wysyłka jesli jestes z krk to oddam za 140złPogadam z Maniakalnym i zobaczymy ;] 5-10 wrzesnia powinien miec czesci wszystkie Mnei we wrzesniu ma nie byc wiec na teraz cos polukam... Wygladalo by tak: Apogee GT na CPU Swiftech MCW60-R na GPU --- pompka coolriver?--- chłodnica? (no wlasnie zamawialbym z cooling.pl chyba ze sa jakies lepsze sklepy w ktorym bym calosc mogl kupic) i reszta: rez, zlaczki, weze (wentylatory mam 3 Fandery FX-120B i 2 Scythe Sflex 1200 rpm Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Reasumując wybrałem coś takiego: Swiftech APOGEE GT (poszukiwania używki) Swiftech MCW60-R - 147 zł (poszukam używki) Black Water Advanced 122 rev. 3.0 - 117 zł CoolRiver rev. 2 - 60 zł 2x Fander FX-120B - własne Węże etc - ??? Co do pompki - moze zainwestować w lepszą np. D-Tek dB-1 pompka 12V a z czasem dokupić część której kwota poszła na zakup pompki? Proszę o sugestie dot. wężów, reza etc. Dobrze by było żeby były oferty ze sklepu cooling.pl Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Węże na początek kup 8/11 i do tego złączki w cooligu [szukaj w ogrodowych polixów] Do chłodnicy dołóż i kup bwa 123 lub bwu 123 mcw 60 kupisz za około 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...