Skocz do zawartości
The Reaper

Epox8RDA+ - problemy z dzwiekiem w W98

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem niedawno te Epoxa, na plycie jest ten nowy uklad muzyczny Nvidii - Soundstorm. Ale mam z nim pare problemow - nie da sie ogladac zadnych filmow (divx, asf) - dzwiek jakos dziwnie skacze, obraz idzie dwa razy szybciej, przy pierwszym uruchomieniu winampa po restarcie systemu trzeba czekac jakies 10-15 sekund, zeby zalapal pierwsza piosenke. Jesli wylacze w panelu sterowania urzadzenie MCP audio processing unit, to wszystko jest OK, tyle, ze wtedy nie dziala dekoder dolby 5.1, ktos moze wie o co chodzi?

--

Rozpruwacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To IMHO wina sterow audio.

W wielu miejscach po sieci o tym pisano.

Ponoc nie zdrowo jest instalowac te z dostarczonej plytki, tylko zassac nowsze.

ale przeciez napisal ze ma drivery 2.03 a to najnowsze jakie sa pod nforce 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..u mnie jak instaluje z org. plytki to nie laduje mi w trayu ani w panelu sterowania "panelu sterowania nforce" - ale sterowniki do urzadzen laduje i muzyka gra, tyle ze nie moge nic ustawiac. pod WinXP wszystko pieknie jest. przy instalacji 2.00 (win98) wyrzucalo mnie z setup'u i [ciach!] zbita. z kolei jak instaluje 2.03 (pod Win98) to ikonka sie pojawia (i w trayu i w panelu sterowania) ale jak w nia klikne to mam komunikat: blad sterownika, sprobuj zainstalowac ponownie. najnowszy bios i stery. nie wiem co jest grane. mial ktos takie problemy pod Win98 czy moze plyte mam walnieta? ..probowalem zmieniac pamiatki i instalowalem na nowo - bez krecenia - kilka razy. zawsze to samo. z reszta sprzetu nigdy nie mialem problemow wiec mysle ze to mbo. zastanawiam sie nad puszczeniem jej na serwis..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...