Skocz do zawartości
Zonc

Cichy I Chłodny (!) Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam Modecoma MC-400, owszem radzi sobie dobrze z c2d 2.8Ghz i HD3870 (100% stable) ale problem jest w tym, że w pełnym stresie nagrzewa się a wiatraczek robi się po prostu głośny.

Myślałem nad fanswapem ale gdy przyłożę rękę do tyłu zasilacza to ilość ciepłego powietrza jest ogromna i boję się, że cichy wenty @1000rpm mógłby nie wyrobić i coś by się stało.

W takim razie przejrzałem ofertę zasilaczy, wypatrzyłem Antka Earthwatts 380, na zenfiście piszą że jest cichy i chłodny, ale wentyl 80mm umiejscowiony z "góry" chyba podniesie temperaturę w środku budy?

Pomóżcie mi podjąć decyzję :wink: aha kwota tak ~220zł góra

EDIT

A Seasonic S12 II-380?

Edytowane przez Zonc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam Modecoma MC-400, owszem radzi sobie dobrze z c2d 2.8Ghz i HD3870 (100% stable) ale problem jest w tym, że w pełnym stresie nagrzewa się a wiatraczek robi się po prostu głośny.

Myślałem nad fanswapem ale gdy przyłożę rękę do tyłu zasilacza to ilość ciepłego powietrza jest ogromna i boję się, że cichy wenty @1000rpm mógłby nie wyrobić i coś by się stało.

W takim razie przejrzałem ofertę zasilaczy, wypatrzyłem Antka Earthwatts 380, na zenfiście piszą że jest cichy i chłodny, ale wentyl 80mm umiejscowiony z "góry" chyba podniesie temperaturę w środku budy?

Pomóżcie mi podjąć decyzję :wink: aha kwota tak ~220zł góra

EDIT

A Seasonic S12 II-380?

TYlko dlaczego przebierasz w takich słabych zasiłkach? Oczywiście one dadzą radę z twoim sprzętem, ale nawet jak cichy i chłodny zasilacz się poci to przestaje być cichy i chłodny. Osobiście polecam to co mam w sygnaturce, ale musiałbyś nieco nagiąć budżet (przy twoim sprzęcie wentylator w korsarzu nawet minimalnie nie wszedłby na wyższe obroty). Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi