DARK666 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 napisz jaka masz bude a nie z gory zakladasz ze nie wejdzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) kolego, jak mówię że nie wejdzie to wiem o czym mówię ;) mam na styk z ATX, to jak EATX ma mi wejść. Zresztą już nieważne bo na miejscu sobie skombinowałem nową płytkę, może nie taki wypass jak Gigabyte i w ogóle, ale jest ok... P6T DLX v2, sflashowana teraz do wersji v1, narazie taka króciutka zabawa na dzisiaj, BCLK 215 no problem. Edytowane 15 Października 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Wrócił do wczoraj mnie Gigabyte, niecały tydzień to zajęło odkąd odesłałem, wrócił DHL-em, bez żadnej adnotacji co zrobione itp. ale płyta ta sama, widzę bios wgrali F7, także przyczyna była taka jak podejrzewałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) szybko się uwinęli. Działa przynajmniej? Edytowane 15 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 działa, 6dni bez żadnego kontaktu po wysyłce itp. jedyne co to pisałem przed wysyłką ze 3 maile i tyle, płyta jak najbardziej działa, jak widać nawet Dual BIOS można uwalić jak się chce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 niedługo EX58-EXTREME2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Fajnie nawalone, aż dziw bierze, że nie powiększyli pcb, tak jak Asus w RE2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Optycznie wygląda tak samo ;) Hmm, nie jednak PCIE pozmieniali trochę... Ja swoją EXTREME dzisiaj wysyłam do nowego właściciela, także jacekcz, sam na forum z nią zostaniesz ;) Edytowane 28 Października 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Trudno. jakoś to przeżyję :) U mnie póki co ma ona mocną pozycję. były chwile, że też miałem ochotę ją wysłać ....................ale w kosmos :) Wersja 2 podobno ma nie mieć BCLK walla i poprawnie reagować na podnoszenie PCI-E. Zobaczymy. Edytowane 28 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 ja mam problem natomiast z x58 ud3r.. Pożyczyłem od kolegi , składam kompa na swoim i7 920 , ocz 3x2GB 1866mhz reaper , 285GTX , antec 750watt i zonk. Po wciśnięciu PWR wentyle kręcą się przez ok 2sekundy , dioda od procka mrygnie na sekunde i tyle. Zero reakcji itp ( płyta się nawet nie włacza tylko uruchamia wentyle na 2 sekundy i tyle ) . Czy na płycie powinny świecić się jakieś diody gdy plyta jest podpięta tylko do zasilania? W każdej płycie zawsze się coś świeciło a tutaj ani jednej diody. Ma ktoś jakieś pomysly? CMOS robiony , bateria też , żonglerka ramami także Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Powinien się świecić przycisk POWER na płycie przy podpiętym zasilaniu. To mi wygląda na zwarcie albo coś w tym stylu, zresztą Gigabyte i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Powinien się świecić przycisk POWER na płycie przy podpiętym zasilaniu. To mi wygląda na zwarcie albo coś w tym stylu, zresztą Gigabyte i tyle ;)jak latają REAPERY na Asusie? jak z bclk? robiłeś jakieś testy? Wg mnie również jakieś zwarcie. Edytowane 28 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Odkąd poszedłem do roboty to nie mam czasu na takie zabawy :P zresztą nie mam konkretnego porównania, bo zmieniłem procek, a on w dużej mierze decyduje o zachowaniu RAM-u, także z tego powodu jest lepiej chociażby. Mam na stałe ustawione na 200x20 przy 1.325v vcore i 1.35v na QPI, RAM na 1600MHz 8-8-8-24 1T i jest GIT. Z tego co na szybko wykombinowałem, procek na 200x21 potrzebuje już sporo większego vcore więc się w to nie bawię, i tak przy niższym vcore mam więcej MHz niż na C0, odnośnie BCLK aż tak nie szalałem, podnosiła się na 215 ale stabilne to to pewnie nie było, poza tym przy powyżej 200 bodajże łapie start dopiero po resecie, inaczej nic się nie działo jak pamiętam, ale nie ma tak jak przy Gigabyte, że cokolwiek zmieniałem w biosie i komp się wyłączał i włączał i dopiero dalej szło.... Ogólnie z płyty jestem zadowolony, może i fakt, źe EXTREME był bardziej wypasiony, ma lepiej PCIE i PCI poromieszczane (co przy kupnie teraz Xonara na PCIE, zmusiło mnie do nieplanowanej zmiany grafiki na 295) ale ASUS póki co jest bezproblemowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Nowy bios beta f9h i nowe możliwości. Zabawa z bclk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) drobny news. X58 EXTREME2 LINK usb3. sata 6.0gbps :) oraz 24 fazowe zasilanie :D EDIT: jakoś przeoczyłem... :/ Edytowane 3 Listopada 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) @up Już było - kilka postów wcześniej. Edytowane 3 Listopada 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Otóż niedawno zlożyłem sobie taki zestaw: Mobo: Gigabyte EX58-UD5 Proc: Intel Core i7-920 2,6 D0 RAM: G.Skill DDR3 3x2048MB 2000MHz TRIDENT CL9 GPU: - Radeon HD5870 PSU: Corsair CMPSU-750HXEU SSD- Vertex 120GB + buda Silverstone Raven 2 Mam zamiar kręcić proca ale jako że nie mam za dużo czasu więc trochę mi się schodzi z ustawieniem tego wszystkiego. Po podłączeniu i instalacji win 7 okazało się że zasilacz zaczął "cwierkać" przy oglądaniu stron ale nie to mnie irytuje. Otóż za każdym razem jak uruchamian kompa pojawia się czarny ekran i "Verifying DMI Pool Data" no i po chwili ładuje się win7. Napiszcie mi proszę czy to jest normalne? Próbowałem resetować ustawienia biosu - wyjąłem bateryjke lecz ciągle to samo. Czy użytkownicy tego modelu też tak mają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Ojj widze ze trzeba wgrac nowy biosik do plytki i obadac jej mozliwosci z nowym procesorem :) Jutro zdam raporcik jak to smiga. Edytowane 4 Listopada 2009 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Pomoże ktoś? please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 bez podpiętych urządzeń też tak się zachowuje? Spróbuj flash biosu z clear DMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) @up pięknie Panie :) Wrzuć jej bios f9h - lepiej wszystko śmiga - przynajmniej u mnie. Edytowane 5 Listopada 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) a powiedz z czego najpierw czyta? z czego ma zamiar bootować? btw przewalcie to do tematu o gigabytach x58 Edytowane 5 Listopada 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 no jakos nie chce smigac lepiej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 a powiedz z czego najpierw czyta? z czego ma zamiar bootować? btw przewalcie to do tematu o gigabytach x58 First boot device - ustawiłem Hard Drive a resztę na Disabled. Komunikat verifying Dmi Pool Data pokazuje się za każdym razem (trwa ok 2-3 s.) Spróbowałem podłączać wszystkie urządzenia - też to samo. Napiszcie czy u Was też ten komunikat wystepuje, czy też jest to jakiś problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) no właśnie zmień na cd czy floopy. powinno pójść. jak nie to masz już wtedy najprawdopodobniej rąbnięty bios. masz tam jeszcze jakiś root drive, ustaw to na disabled. Edytowane 5 Listopada 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dutch Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 no właśnie zmień na cd czy floopy. powinno pójść. jak nie to masz już wtedy najprawdopodobniej rąbnięty bios. masz tam jeszcze jakiś root drive, ustaw to na disabled. tzn. mi wszystko chodzi:-) Tyle że zmartwił mnie ten komunikat. Jak się okazało - ten komunikat jest normalny na pł. gigabyte'a. Na forum twaektown wyszperałem: "its normal,and it should display ff in the led motherboard clock if everything is running fine" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Heh. U mnie jest identycznie. Nawet nie zwróciłem na to uwagi. Chyba rzeczywiście gigulce tak mają. Edytowane 5 Listopada 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) EDIT: jakoś przeoczyłem... :/ Spoko. Inny news to Gigabyte GA-EX58A-UD7 zamiast extreme2. Ale mieszają. Edytowane 6 Listopada 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 To jest marketing, windows 7 to i płyta z 7. Jak dla mnie Gigabyte to mistrz wciskania takich samych płyt z różnymi nazwami, który to już z serii UD? Połapać się nie można... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...