Skocz do zawartości
G73

Problem Z Sound Blaster Live Po Zabawie Z Alc 889

Rekomendowane odpowiedzi

witam, naczytalem sie w internecie ze uklad ALC 889 ktory mam zintegrowany na plycie jest ponoc lepszy od sound blastera, postanowilem to dzisiaj sprawdzic,

odlaczylem sound blastera z portu pci, wlaczylem dzwiekowke w biosie, zainstalowalem sterowniki no i dzwiek jest jak dla mnie gorszy,

postanowilem ze spowrotem zaloze sound blastera, wylaczylem komputer, zamontowalem karte, wlaczylem, wszedlem do biosu i wylaczylem ta zintegrowana,

po wejsciu do windowsa nie znajduje mi teraz zadnych dzwiekowek, robilem juz przez panel sterowania dodaj nowy sprzet, resetowalem ustawienia biosu i kompletnie nic, instalowalem tez sterowniki do sound blastera ale nic kompletnie nie wykrywa, sterowniki z realteka oczywiscie odinstalowane

moj system to vista home org, plyta glowna EP35-DS3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bylo nic kompletnie ale juz sobie poradzilem, wyciagnalem karte dzwiekowa, wlozylem, uruchomilem komputer, zero reakcji, ponownie to samo, za chyba 5 razem dopiero zalapalo, nie wiem o co chodzilo ale najwazniejsz ze juz jest ok :wink:

oczywiscie nie ma mowy o jakims kurzu w obudowie itp. ze mogly styki nie zwierac,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi