KnoogeR Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Czesc Mam zamiar podkrecic moja karte graficzna Gigabyte 7600GS AGP 8x i mam zamiar ustawienia wstawic do biosu tej karty mam zamiar podkrecac za pomoca rivy tuner i stabilne wyniki wstawic do biosu za pomoca NiBiTor jak myslicie czy to dobry pomysl?I co sie moze zle stac oraz jak to mozna naprawic w razie koniecznosci? pozdro Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ja tak robię, podkręcam w Rivie, działam kilka(naście) godzin, jeśli wszystko jest w porządku i jestem zadowolony to nibitor->nvflash ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeśli jest na gwarancji i wgrasz jej bios z innymi ustawieniami to potem może być problem bo zobaczą że bios był modyfikowany ale ogólnie takie wgrywanie ustawień na stałe do biosu ma sens jak np po formacie niechce ci się bawić za każdym razem od nowa w podkręcanie tylko dane taktowania karty masz już na gotowo zapisane w biosie i nie musisz nic podkręcać już po formacie itd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeśli jest na gwarancji i wgrasz jej bios z innymi ustawieniami to potem może być problem bo zobaczą że bios był modyfikowany ale ogólnie takie wgrywanie ustawień na stałe do biosu ma sens jak np po formacie niechce ci się bawić za każdym razem od nowa w podkręcanie tylko dane taktowania karty masz już na gotowo zapisane w biosie i nie musisz nic podkręcać już po formacie itd ;] I git teraz zlookam co z gwarancja ( chyba na 3 lata byla :o, czyli jeszcze jest :D ) i musze znalezc czas na zabawe :P ps.No a jak pozniej dobrze wrzucic ten bios tam i nie uszkodzic nic :unsure: zeby mi karta dzialala ? ;/ Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 robisz dyskietke startowa (albo pendrive) i wrzucasz na nia pliki NVFLASHa i zedytowany plik .rom z biosem gdy juz bedziesz w dosie odpalasz program "nvflash nazwapliku.rom" instrukcji obslugi nibitora chyba nie potrzebujesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 robisz dyskietke startowa (albo pendrive) i wrzucasz na nia pliki NVFLASHa i zedytowany plik .rom z biosem gdy juz bedziesz w dosie odpalasz program "nvflash nazwapliku.rom" instrukcji obslugi nibitora chyba nie potrzebujesz ;] NiBitora nie :D a moze byc plyta CD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...