Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako, że moje creative'y HS-600(imho bazarowa tandeta)powoli odmawiają posłuszenstwa postanowiłem kupić nowe słuchawy, ale tym razem 5.1...

Zastanawiam się miedzy następującymi modelami:

LOGNETMEDIA AERO 5.1

Razer Barracuda HP-1

Speedlink Medusa 5.1 ProGamer

Pytanie, które z nich są najmniej tandetne??

Oczywiście Jeśli macie jakieś inne propozycje słuchawek 5.1 do 300zł do przedstawcie je proszę(najlepiej przewodowe z mikrofonem)...

|

|

|

A może w ogóle nie warto brać headsetu 5.1 i lepiej kupić coś wysokiej klasy, ale w stereo??

Karta muzyczna, która będzie z nimi współpracować to Xonar D1.

Pozdrawiam

Edytowane przez trymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Które najmniej tandetne? Wszystkie identycznie żałosne. Słuchawki 5.1 to porażka. Dodatkowe te Barracudy mają kabel USB. Czyli najgorsza tandeta jaka moze być :/

Ze te pieniądze kupisz dobre, a nawet bardzo dobre słuchawki. Chociażby Aurvana Live! czy jakieś Philipsy. Poszukaj w tematach o słuchawkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barracudy sa podlaczane przez 3 jacki, albo specjalny port dostepny tylko w kartach muzycznych rezera.

300zł raczej bym nie dal za sluchawki stereo, a tym bardziej firmy Creative...

Sam juz nie wiem, bo jedni pisza, ze sluchawki 5.1 to rewelacja drudzy, ze tendeta i marketing :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300zł raczej bym nie dal za sluchawki stereo, a tym bardziej firmy Creative...

Ten creative to rewelacja. Konkurują dźwiękowo ze słuchawkami nawet za 1000zł i mówią to słuchawkowi audiofile. Mają świetne przetworniki fostera. Jakość wykonania może trochę gorsza niż w audiofilskich modelach, ale za to cenę nic tylko brać. :D

Poczytaj sobie opinie na ich temat, a najlepiej posłuchaj ich samemu na jakimś dobrym źródle.

http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/258422

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś z mikrofonem??

W sumie mój błąd, bo zamiast headset, pisałem słuchawki...

Nie bardzo rozumiem dlaczego Creative kojarzony ze sprzętem ściśle dla graczy nie zamontował mica do tych słuchawek.

Wątpię aby te muszle kupił jakiś audiofil, także chyba CT chce na siłę pokazać nie wiadomo co :blink:

Nie wierzę w jakość wykonania tych słuchawek...

Edytowane przez trymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Aurvany to jedne z lepszych słuchawek do słuchania muzyki na rynku. Co do mikrofonu, zawsze możesz dokupić sobie Zalmana ZM-MIC1.

Tu masz ich obszerną recenzję i topik o nich > http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=29409

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię aby te muszle kupił jakiś audiofil, także chyba CT chce na siłę pokazać nie wiadomo co :blink:

Nie wierzę w jakość wykonania tych słuchawek...

Nie chcesz to nie wierz, twoja strata. Myślę, że zamiast okazywania wiary lub jej braku warto dowiedzieć się samemu czegoś na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Lognetmedia Aero 5.1, dzisiaj kupiłem CAL! .... Nie ma porównania do tych wszystkich "rzekomych słuchawek dla graczy 5.1". Creative znacznie lepiej wypada w grach a i przy włączonej emulacji 5.1 bije konkurencję. Dźwięk jest bardziej szczegółowy, nie trzeszczą jak Aero za 235 zł. To samo się pewnie tyczy S&S i innych słuchawek za które dodatkowo płacisz bo mają znaczek S&S czy Razer-a . Więc jeśli się zastanawiasz i szukasz słuchawek do gier, wybór jest prosty... A co do mikrofonu ? Tak jak kolega wspomniał Zalman ZM-MIC1 i masz też mikrofon.

PS. Moja karta to Xonar DX .

Edytowane przez hyper_2002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi