omkosmok Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. Niedawno dostałem mobo z tytułu tematu i wziąłem się za jakieś tam oc. Z ciekawości chciałem sprawdzić jak będą współpracować te pamięci z tytułową płytą. Na poprzednim Asusie radziły sobie z tym taktowaniem przy ok. ~2,18V. Tutaj są problemy przy 2,3V, co jestem pewien zależy od ustawień w BIOSie typu Clock Setting Fine Delay. Kombinowałem z napięciami na NB (1,5V), SB (1,3V). Ustawiałem oczywiście timingi 5-5-5-15 (a nawet 5-5-5-18) i nic. tRFC na 52, Performance Level 8 i nadal żadnych efektów. Przełączałem między opcjami CLK jak i tymi, gdzie mamy do wyboru działanie normalne, agresywne etc. Co możecie zaproponować w tym wypadku? Proszę o jakąkolwiek pomoc. Czy to jest możliwe, że po prostu na tej płycie pamięci wymagają większego napięcia i nie jest to problem zaawansowanych ustawień opóźnień? Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez omkosmok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...