Skocz do zawartości
Varrol

Jaką grafę radzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj pewnie wymienią mi w serwisie grafę na inną (bo GF2 Ultra chyba już nie ma). Nie wiem tylko jaką brać. Ostatnio jestem totalnie nie w temacie ze względu na zakończenie liceum, maturę itp. i po prostu nie znam producentów.

Gdyby mi więc zaoferowali jakiś GF3 lub GF 4 (ale nie MX), to jakiego producenta są najlepsze - wiem, że ASUS i Gainward robi dobre grafy, ale jakby takich nie było, to jacy producenci są jeszcze dobrzy?

Aha - jaką w tej chwili grafę najbardziej opłaca się kupić - GF3 czy GF4 (no i jaki model). Oczywiście, jeżeli będą mieli ATI Radeona 8500 to pewnie jego wezmę, bo będzie mała dopłata, a wydajność dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by nie mieli gainwarda to bierz prolink G4 Ti 4200

A jak mają gainarda to bierz G3 i podkręcisz sobie.

Ale najlepiej bierz ATI RADEONA - dobre i wydajne.

Chociaż ja jakoś wole Geforce ;)

Moze dlatego ze nie miałem ATI :P

No to chyba tyle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, jeśli skusisz sie na Nvidie zalezy ile masz kasy albo GF3 (pelny) albo GF4 (pelny) no jeśli chcesz znaleźć optimum, to myśle że z Nvidii najlepszym wyborem bylby GF3 Ginwarda, może być TI200, ładnie kreci sie na TI500. Wydajność super.

Jeśli Kupisz Ati to też wypas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pewnie wymienią mi w serwisie grafę na inną (bo GF2 Ultra chyba już nie ma). Nie wiem tylko jaką brać. Ostatnio jestem totalnie nie w temacie ze względu na zakończenie liceum, maturę itp. i po prostu nie znam producentów.

Gdyby mi więc zaoferowali jakiś GF3 lub GF 4 (ale nie MX), to jakiego producenta są najlepsze - wiem, że ASUS i Gainward robi dobre grafy, ale jakby takich nie było, to jacy producenci są jeszcze dobrzy?

Aha - jaką w tej chwili grafę najbardziej opłaca się kupić - GF3 czy GF4 (no i jaki model). Oczywiście, jeżeli będą mieli ATI Radeona 8500 to pewnie jego wezmę, bo będzie mała dopłata, a wydajność dobra.

w pc.projekt Gainward G-Force 3 Ti200 64MB DDR Golden Sample 630.00 a Prolink G-Force 4 Ti4200 64MB DDR TV-out 720.0 takze jak masz 90 pln wiecej to bierz Prolinka :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pc.projekt Gainward G-Force 3 Ti200 64MB DDR Golden Sample 630.00 a Prolink G-Force 4 Ti4200 64MB DDR TV-out 720.0 takze jak masz 90 pln wiecej to bierz Prolinka :!:

Rzecz w tym, że ten serwis, to nie pcprojekt, ale zobaczymy. Dobra - teraz pozostaje wierzyć, że wymienią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wybierzesz Prolinka

to od razu zamów sobie u optyka okulary :lol:  

bo z jakoscia grafiki 2D szczególnie w wersji 64MB to tam kiepściutko

jak to u prolinka

Bądź spokojny, Prolinka na pewno nie kupię (zresztą już cena mówi wszystko). I tak pewnie okaże się, że muszę czekać dwa tygodnie, żeby stwierdzili, że grafa nie działa i jest zepsuta. Ale może będę miał szczęście i wymienią dzisiaj.

W każdym razie o 16 jadę do Warszawy zapisać się na studia, więc będę z powrotem dopiero jutro. Może wrócę z nową grafą (tam kupiłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...