taichi69 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Wiec co polecicie? Nie zalezy mi na kupnie czegos jak najlepszego zalezy mi na rozsadnym zakupie... co prawda moge sie pociagnac nawet na te 250pln... JBL Creature? Spot? Moze I-Trigue L3800, LOGITECH X-230? Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez taichi69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Od kilku dni mam na biurku JBL Spot z promocji, i powiem tak: jak za te cene (199) bardzo fajne, ale jesli one normalnie kosztują prawie 500 to jest to jakies nieporozumienie. Pierwsze moje wrażenie po rozpakowaniu zestawu to szok na widok satelitek, wiedziałem ze sa małe ale nie myslałem ze az tak :blink: . Wygladają troche smiesznie, ale jak sie okazało zestaw gra bardzo zacnie jak na swoje rozmiary. Mogłem je porównac bezposrednio tylko z głosnikami AltecLansing vs2321 (obecna ich cena to okolo 120 wiec teoretycznie powinny grac duzo duzo słabiej, ale az tak wielkiej róznicy w jakości dźwieku jaka byc powinna nie ma) JBL są lepsze i dobrze graja ale są to typowe głosniki komputerowe, nie wypełnią pokoju dźwiekiem tak jak zestaw 2.0, ale ja słucham tylko siedząc przed monitorem wiec jak dla mnie spełniają oczekiwania i wiem ze predko nie bede ich sprzedawał. Natomiast wiem też, że jesli bede mial miejsce na ustawienie głosników 2.0 kupie microlaby solo6 jako dodatkowy zestaw :) Spoty jak 2.1 bardzo dobrze sobie radzą z muzyką ale nie każdą. Utwory bardziej skomplikowane jak np kawałki Toola wypadają biednie :( Do takiej muzyki pozostają mi póki co słuchawki. W komplecie od JBLa otrzymujemy dwie zmienne obudowy czarną i białą, kazda satelitka jest podłączona osobnym kablem do subwoofera co uważam za plus (do ogladania filmów przesuwam monitor o 2 metry i bardzo wygodnie moge sobie przestawiać satelitki, nic sie nie plącze ani nie przewraca) Kabelki zamiast tradycyjnej izolacji mają oplot z materiału, cos jakby sznurówka, ładne i praktyczne. Zasilacz jest zewnetrzy, co zupełnie nie dziwi bo subwoofer tez nie ma duzych rozmiarów. O ile duże subwoofery moga leżec na podłodze ten obowiazkowo powinien stac na biurku. I to tyle ode mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...