Skocz do zawartości
Miope

Radeon 9000 video in

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kartę Sapphire Radeon 9000 64MB DDR VIVO (na płycie MSI KT4V) i kłopot z pełnym zainstalowaniem jej w WinMe. Chodzi o obsługę VIVO.

System nie wykrywa całego sprzętu niezależnie od sposobu instalacji:

1. standardowa instalacja z płyty (wszystko razem)

2. polecana przez ATI: tv-capture-wdm, bez restartu, wme-radeon, restart (na czystym systemie).

W Kontrolerach dźwięku, wideo i gier jest tylko Specialized MVD WDM VBI Codec i ATI WDM Rage Theater Video. Resztę (ATI WDM Rage Theater Audio, ATI WDM TV Audio Crossbar, ATI WDM TV Tuner) mogę dodać przez "Dodaj nowy sprzęt", ale nie działają sterowniki (?) i ich aktualizowanie niczym nie skutkuje, obojętnie czy system szuka sam, czy ma podaną lokalizację.

Dodam, że sterowniki SĄ w podkatalogach WINDOWS (czyli instalator tv-capture-wdm robi, co trzeba), a zmiana wersji nic nie daje (próbowałam WDM 6.13.10.6168v1 + CATALYST 2.4, WDM 6.13.10.6173v3 + CATALYST 2.5 i najnowsze: WDM 6-14-01-6178v1 + CATALYST 3.2, a także WDM 6-14-01-6184v1 + CATALYST 3.2 ze strony Sapphire'a).

Co począć z tym fantem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiosenne porządki. :mrgreen:

Dla osób, które będą miały ten sam problem:

Do obsługi VIVO potrzebne są tylko te dwa urządzenia, które się instalowały. Kłopot sprawia nie karta i jej sterowniki, ale sterownik WDM Windowsa. Rozwiązania tymczasowe:

- wariant A -- znaleźć program do przechwytywania obrazu, który będzie działał. :lol: W Me działa PowerDirector CyberLinka.

- wariant B -- zmienić system. :twisted: W XP działają również inne programy do przechwytywania (np. Virtual Dub).

(No i tym samym nie jest to już wątek sprzętowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...