Skocz do zawartości
zbychoo

Dysk Zewnętrzny A Usb.2. Oraz Winda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Kupiłem dysk zewnętrzny,250-tkę Trekstora.Podpiąłem do przednich portów usb (na których działają pendraiwy,aparat foto) i system dysku nie widzi choć dioda na dysku świeci.

Zmieniłem na porty z tyłu obudowy (są cztery) i tam system dysk widzi i świetnie z nim współpracuje.

Problem właściwie nie istnieje,poza jednym że zżera mnie ciekawość co jest tego przyczyną.

Nie mówiąc o tym że wygodniej jest coś podpinać z przodu niż z tyłu w plątaninie innych kabli.

System XpSP2

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie przewod ktorym sa podlaczone przednie porty do plyty powoduje duze straty pradu i dysk nie ma odpowiedniego zasilania.

Moj WD Passport (jeden kabel do zasilania i danych) ma podobnie - na wiekszosci przedluzaczy USB dioda sie zapala, ale talerze sie nie keca, musialem do niego uzyc nieco grubszy przedluzacz, zeby dzialal poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim są dwa i zgodnie z zaleceniem podłączam je oba (choć i na jednym z tyłu ciągnie).

Problem w tym że system w ogóle nie widzi tej stacji jeśli jest podłączona do przednich.

To tak jakby one nie istniały a wystarczy wsadzić mp3playera i problemu niema,system go widzi.

PROBLEM ROZWIĄZANY.

Przednie porty to USB 1.1 (TrekStor na nich nie pracuje)

Edytowane przez zbychoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi