oxen Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 witam serdecznie, ponieważ to pierwszy mój post na tym forum chciałbym się serdecznie przywitać z jego użytkownikami. niedawno stałem się szczęśliwym użytkownikiem monitora Asus PW201. ogólnie nie mam większych zastrzeżeń do tego monitorka. obraz dzięki matrycy MVA rewelacyjny (kolory, kąty widzenia) myślę, że zdecydowanie lepiej mogłoby być z ostrością, ale ... i tu właśnie jest ten problem. za nic nie mogę zmusić go do działania na złączu DVI (kabelek DVI-D Single Link 18+1) po przełączeniu się w tryb DVI wyświetla się czarny ekran po czy za chwilę wyskakuje komunikat No Signal. Zaczynam się tym trochę martwić, ale po przeczytaniu postów na forum Asusa widzę, że nie tylko ja mam taki mankament. czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem. bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie i rady. z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) również posiadam ten monitor ...objawu takiego nie mam używam DVI możne coś z kablem >? choć nie myślę ze to jest przyczyna ja w sumie używam kabla ze starego lcd .... jak masz grafikę >? daj linki do forum Asusa ... co ciekawe próbowałem zarejestrować produkt na http://vip.asus.com nie nie daje "rady" kupony 19/08/2008 a dostaje Nieprawidlowa data zakupu urzadzenia. ze podane informacje sa prawidlowe-skontaktuj sie z naszya infolinia,Dziekujemy! a to jedyny sposób na pomoc techniczna ..... w razie problemu ... Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxen Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 http://support.asus.com/faq/faq.aspx?model...SLanguage=en-us link na górze prowadzi do FAQ modelu PW201. gdzieś na forum spotkałem się z zapytaniem użytkowników o ten problem. niestety został pozostawiony bez odpowiedzi. ale dzięki tej stronie dowiedziałem się wreszcie jak zastosować tzw. Auto Adjust. może w poniedziałek wezmę ze sklepu różne standardy kabla DVI. jeżeli to rozwiąże problem oczywiście dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxen Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Przetestowałem dzisiaj DVI na innych kabelkach: Konkretnie wziąłem z pracy DVI-I (niestety miałem dostęp tylko do 18+5) + DVI-D (Dual Link 24+1). Wynik: Bez zmian. Cały czas sygnał poprzez DVI nie wychodzi. Jutro wezmę jeszcze inną grafikę. Może chodzi tu właśnie o to. Jeżeli to nic nie da zadzwonię do Centrum obsługi Asusa. @mensir67pl Czy posiadasz jakieś zewnętrzne sterowniki do tego monitora? Dziwi mnie też, że menadżer urządzeń łącznie pokazuje mi 5 urządzeń. 3x monitor domyślny i 2x Monitor Plug and Play :huh: Usunąłem 4 i zostawiłem tylko monitor Plug and Play, po restarcie systemu wszystko wróciło do stanu poprzedniego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 @mensir67pl Czy posiadasz jakieś zewnętrzne sterowniki do tego monitora? Dziwi mnie też, że menadżer urządzeń łącznie pokazuje mi 5 urządzeń. 3x monitor domyślny i 2x Monitor Plug and Play :huh: Usunąłem 4 i zostawiłem tylko monitor Plug and Play, po restarcie systemu wszystko wróciło do stanu poprzedniego. nie ma zewnętrznych sterowników w menadżerze ma tylko 1 monitor Plug and Play zastanawia mnie fakt ze jeśli odpalę sama paczkę a później monitor nic nie wyświetla obrazu natomiast jeśli wszystko startuje razem jest okey na wcześniejszych monitorach tak się nie działo włączałem sobie kompa i za 5 min monitor było okey a tu nie .... musi startować razem z kompem ale to nie problem po za tym monitor sprawuje się ..okey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxen Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 telefon do Panów w Centrum Obsługi Klientów Asusa nie rozwiązał mojego problemu. pan był mocno zaskoczony, że taka sytuacja w ogóle ma miejsce. polecił abym wysłał monitor do serwisu po czym podał mi wszystkie potrzebne dane do realizacji obsługi serwisowej. karta jaką miałem w komputerze, a z którą miałem duże problemy (o czym można poczytać w pierwszym poście tematu) to Gainward 8600GTS. DVI podłączane było poprzez 2 rodzaje kabla: + DVI-D (Dual Link 24+1) + DVI-D (Single Link 18+1) - dodawany od producenta Reakcją na to był czarny obraz i komunikat No Signal. dzisiaj przywiozłem Gigabyte 8500GT. po podłączeniu: + DVI-D (Dual Link 24+1) - czarny obraz - komunikat No Signal + DVI-D (Single Link 18+1) - oryginalny przewód z pudełka - WRESZCIE ! Zobaczyłem w końcu elegancki i ostry obraz realizowany poprzez złącze DVI. Szczerze mówiąc nie wiem co jest tego przyczyną. Może chodzi o samo wyjście DVI w karcie graficznej. Problem w tym, że teraz chcąc kupić nową grafikę, będę zmuszony przetestować czy będzie kompatybilna z monitorem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...