Wre7ched Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz... Jeśli chodzi o moje obeznanie w temacie OC, to jest czysto teoretyczne i ciągle jestem trochę pomieszany... stąd też moje pytania (proszę o wyrozumiałość): Zamówiłem właśnie Athlona XP 1700+, mobo Leadtek K7NCR18D (nforce2) >ze wzgledu na mojego GeForce'a i cene<, 2x DDR-SDRAM DIMM DDR333 256MB Kingston >wyczytalem, ze to lepsza opcja niz 1x512. Jeśli ktoś się spotkał z tą płytą i/lub orientuje się w temacie, proszę o wskazówki/doświadczenia dot. overclockingu. Mam nadzieję, że wybór jest dobry. Czekam na posty, z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 wybur bardzo zly co prawda ta plyta jest nba nforce2 ale ma zdecydowanie najmniejsze mozliwosci overlockingu trzeba bylo troszke dolozyc do Epoxa lub zaoszczedzic i kupic ECS obie maja zdecydowanie lepsze mozliwosci O/C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wre7ched Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Epox... masz na mysli 8RDA nForce2-SPP? Co myslisz o SL-75FRN-L nForce2 ??? Chce miec dobra plyte pod tego athlona... ponizej 500pln... nForce mile widziany Z gory dzieki za czas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Epox 8RDA - 480zl poczytaj na forum jest b.duzo o tej plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Epox... masz na mysli 8RDA nForce2-SPP? Co myslisz o SL-75FRN-L nForce2 ??? Chce miec dobra plyte pod tego athlona... ponizej 500pln... nForce mile widziany Z gory dzieki za czas :) Myślę sobie tak sobie :? Za te same pieniądze kupisz Epox 8rda (bez plusa) Wypas taki sam jak soltek a możliwości OC o wiele lepsze albo zakup sobie tego ECS`a co mam w podpisie a zaoszczędzone pieniądze wyDaj na grafę, pamięci , albo przepij :twisted: (pamięci w pojedynczym module chodzą lepiej niż na nForce2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Epox... masz na mysli 8RDA nForce2-SPP? Co myslisz o SL-75FRN-L nForce2 ??? Chce miec dobra plyte pod tego athlona... ponizej 500pln... nForce mile widziany Z gory dzieki za czas :) jesli 8rda bez plusa to soltek bedzie tu lepszym wyjsciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wre7ched Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Znalazlem takie cos o nazwie Asus A7n8x Nforce2-s Whaddaya think? Pisza na tom's hardware, ze z OC problemow nie ma :) Co prawda Soltek ma autotuning :) [bTW... Pierwsza proba jeszcze na starym sprzecie... celeron 700 wlasnie leci na 874 :) nie da rady wskoczyc powyzej 100mhz... wiec probowalem podciagnac jeszcze mnoznik (defaultowo jest 10,5x66). max mnoznik to 12... ale po wybraniu nie pokazuje, ze jest wiecej... chociaz wydajnosc sie zwieksza... zreszta niewazne... taka ot dygresja...) OC seems interesting... tylko stresuje mnie ryzyko... ale i podnieca :D... nie rozumiem jeszcze co daje zmiana Vcore... ale zaciekawil mnie temat... moze kiedys bedziemy mogli wymieniac poglady bardziej na rowni] Powiedzcie co myslicie o tym asusie... ludzie mowia, ze to porzadne plyty... tyle, ze z tego co czytam to rozne firmy maja rozne okresy, raz ta solidna, raz inna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wre7ched Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 I tak przy okazji... ten celeron 700 wlasnie leci na 1020 :))) stabilnie, chlodzony piwem :D CoolerŻywiecMaster 4+puszka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...