gacus24 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam. Otóż posiadam w/w obudowę w której to producent raczył zamontować 6 wentylatorów 120mm. Niestety nie wiem z jaką prędkością one pracują gdyż żaden program nie chce mi tego powiedzieć - wiem jedno, są za głośne :rolleyes: I teraz sedno sprawy. Jak wiadomo buda ta ma zamontowane 4 wentylatory z przodu i 2 na tylnej ściance. Jak właściwie dobrać prędkości wentylatorów żeby wszystko współpracowało? Z przodu wolniejsze, a z tyłu szybsze? O ile szybsze? Zależy mi żeby temperatura w budzie po ich wymianie nie wzrosła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Cześć, Albo rybki albo pipki, jak skręcisz wentyle to przepływ spadnie i tempy Ci wzrosną. Powiedz co masz w tej budzie? Jakiś high-end czy komputerek biurowy? To istotne, jak biurowy to możesz skręcić na maxa i spać spokojnie, jak jakąś ciężką grafę typu 260/280 GTX albo radka z serii 4800 i do tego kręcisz CPU to ciszy raczej nie uzyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Mam GF 9800GX2 i Quada 9450 ale nic nie kręcę i nie mam zamiaru tego robić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) To mozesz skpokojnie skrecic wentylatory, nie bedzie problemow. Zwlaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym. Latem musi byc troche wiekszy przewiew. Przy okazji, ten 9800GX2 nie jest glosniejszy niz wentylatory w obudowie? Edytowane 14 Września 2008 przez Chris1981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Przy okazji, ten 9800GX2 nie jest glosniejszy niz wentylatory w obudowie? Nie nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 To pewnie ma w idle 80 stopni... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 W idle ma średnio 66 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...