aro_w Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A więc panowie rada dla wszystkich jeśli macie pewność swojej racji to nie odpuszczajcie. Mi udało się udowodnić servisowi i dystrybutorowi tej mobo na polskę, że płyta posiada wadliwą zapinkę radiatora chipsetu co powoduje wypięcie się go w trakcie transportu i uszkodzenie płyty poprzez oderwanie dwóch elementów smd obok podstawki socket przez uderzający radiator co do tej pory było taktowane jako wina użytkownika /błedy przy montażu chłodzenia procesora/. Fakt że pomógł dopiero list do federacji konsumentów , którego kopię wysłałem do servisu ale........... Sukces na pełnej lini. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Wszyscy się boją federacji konsumentów (chyba wszyscy), ja też kiedyś wygrałem sprawe poprze sąd konsumencki. Bardzo polecam tą instytucje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Tak 3mać bo coraz więcej sklepów jest nieuczciwych i trzeba czasem ich troche postraszyć ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...