Skocz do zawartości
phranzee

jaka klawiature wybrac ? mysz >100hz

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

po pierwsze juz szukalem :)

to tak, szukam klawiatury:

- koniecznie ergo - lamana oraz profilowana w pionie, podstawka pod nadgarstki

- tylko na kablu, bo i po co radio :wink:

- raczej normalny uklad klawiszy

- duzo dodatkowych klawiszy (multimedialnych) w pelni konfigurowalnych

- moze byc czarna :) bo nowej malowac nie chce

- najlepiej jakby byla do kupienia oddzielnie, bez gryzonia

jakie klawiatury polecacie ?

znalazlem ciekawa klawiature, ms natural multimedia keyboard, cena ok 150pln: 1 2 ma ktos taka ?

mam jeszcze pytanie dotyczace f-lock na niektorych klawiaturach, afair jest tez w logitech :) czy az tak przeszkadza to, ze jest wlaczony po uruchomieniu komputera ? aha, i jeszcze drugie pytanie - gdzies na usenecie rzucil mi sie w oczy text, w ktorym bylo wspomniane, ze ta klawiatura nie radzi sobie, gdy sie przycisnie kilka klawiszy naraz (gram w cs), spotkaliscie sie z czyms takim ? hmm chyba tez bedzie trzecie pytanie :D co jest lepsze dla klawiatury i myszki - ps2 czy usb ? czy obciazenie cpu nie wplywa na wydajnosc usb ? hyh, no i czwarte pytanie : mam a4tech wop35 i max co moge wyciagnac na niej to 100hz, zarowno w systemie, rejestrze i przy pomocy ps2rate+ ustawialem, ale bez zmian, wina myszki czy co (abit be6-ii, xp) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o klawiature Micsrosoft, to jest ona do kupienia na allegro za 120, sam myslalem nad jej zakupem,a gdy zobaczylem twoje linki do testu i fotek to coraz bardziej zastanawiam sie czy nie zrobilem bledu kupujac logitech internet navigator - w poniedzialek wszystko bedzie jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikaelus,akslow : mi tez sie podoba internet navigator, tylko ze nie jest ergo :?

amoniak : ta klawirka chicony przewinela mi sie przed oczami, tylko te kursory... btw - iloma palcami sie je obsluguje ? 1, 2 ? :D aha, co do dzielonej spacji - to 2x spacja czy spacja i backspace ? bo takie dziwo tez widzialem, ale zeby na tym pisac to ... :D

nie, nie ubostwiam m$ :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikaelus,akslow : mi tez sie podoba internet navigator, tylko ze nie jest ergo  :?

Tak z ciekawosci czemu koniecznie chcesz ergonomiczna... mam tak od 5 lat i nie wydaje mi sie zeby byla duzo wygodniejsza o ile w ogole.

Stoisz przed podobnym dylematem, przed jakim stalem jeszcze dwa dni temu, wiec napisze ci czemu wybralem logitech internet navigator, bo: polecali (te forum jes podplacone przez logitecha:)), bo mam juz myszke logitech, bo podobno jest cicha, bo jest duzo mniejsza (nizsza) a nizeli klasyczne klawiatury mulimedialne, bo jest trwala i dlatego ze kupilem ja okazyjnie , gdyby nie to na pewno kupilbylm ktorys wyrobow microsoft. Na oku mialem w/w oraz MS Office Keyboard.

Na twoim miejscu zdecydowalbym sie na klawiature Microsoft, gdyz strasznie upierasz sie przy ergonomicznej, bo od poczatku wydawala sie super, bo pod wzgledem jakosci i trawlosci produkty tych firm sa sobie rowne o ile Microsoft nie jest lepszy, bo jest ladna i dlatego ze na rynku nie ma innych godnych uwagi.

Poza tym po przeczytaniu tego testu, stwierdzam ze jest to naprawde dobry produkt i bardzo przydaje sie do obslugi systemow z rodziny Microsoft: Office czy Windows. Co dla mnie rownie wazne, jest tansza od navigatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawosci czemu koniecznie chcesz ergonomiczna... mam tak od 5 lat i nie wydaje mi sie zeby byla duzo wygodniejsza o ile w ogole.

szybiej mi sie pisze na ergo i rzeczywiscie mniej lapki czuc po dluzszym czasie. jak siadam przy 'normalnej' to jakos glupio :wink: nie wiadomo ktora reka co nacisnac i jakos ciasno :)

Stoisz przed podobnym dylematem, przed jakim stalem jeszcze dwa dni temu, wiec napisze ci czemu wybralem logitech internet navigator, bo: polecali (te forum jes podplacone przez logitecha:)), bo mam juz myszke logitech, bo podobno jest cicha, bo jest duzo mniejsza (nizsza) a nizeli klasyczne klawiatury mulimedialne, bo jest trwala i dlatego ze kupilem ja okazyjnie , gdyby nie to na pewno kupil bylm ktorys wyrobow microsoft. Na oku mialem w/w oraz MS Office Keyboard.

fakt, wszyscy polecaja kupowac logitecha, a to klawiaturka, a to myszka :D

Na twoim miejscu kupilbym klawiature Microsoft, gdyz strasznie upierasz sie przy ergonomicznej, bo od poczatku wydawala sie super, bo pod wzgledem jakosci i trawlosci produkty tych firm sa sobie rowne o ile Microsoft nie jest lepszy, bo jest ladna:)

ano ladna, a na allegro nie jest niebieska a czarna :)

Poza tym po przeczytaniu tego testu, stwierdzam ze jest to naprawde dobry produkt i bardzo przydaje sie do obslugi systemow z rodziny Microsoft: Office czy Windows.  Co dla mnie rownie wazne, jest tansza od navigatora.

babelfish czy masz hardwareowo niemiecki ? :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

once goat death :D kupilem natural multimedia keyboard za 120+poczta :)

to pochwal sie pozniej jakie wrazenia, bo ja tez juz mam tego logitech internet navigator i powiem szczerze, zwykla klawiatura:)

Inaczej: trudno mi sie przystosowac do niergonomicznego ukladu klawiatury, klawisze chodza w miare cicho, klawiaturka jest wykonana solidnie i jest wyjatkowo niska. Ma bardzo przyjemne ksztalty. Jeszcze niezbyt opanowalem te funkcje multimedialne (skroty klawiszowe), ale z tego co widze nie jest ich za dzuo, wiecej jest w modelu SE ;(

Brakuje mi klawisza wylaczania komputera z pozwiomu klawiatury, jest tylko usypianie no i nie mam bladego pojecia co to jest ten f-lock i do czego sluzy (czy w ogole jest w mojej klawiaturze) mam tu jeszcze jakies diody i tez nie wiem co z nimi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, to mam te klawirke :twisted: (ms nat mm kb)

musze przyznac ze ciekawa :) cicha, klawisze ladnie chodza, solidne wykonanie. pol godzinki i mozna sie przyzwyczaic do profilowania w pionie. do dodatkowych klawiszy podpialem foobar2000 8) ogolne wrazenia - super. aha, 2 rzeczy - uklad home/end, pgup.... sie jeszcze myle, no i koniecznosci po kazdym wlaczeniu wciskania raz F-Lock zeby miec dostep do F1...F12, ale to nie przeszkadza. bez tego eFy dzialaja chyba jako bindy np ctrl-O, ctrl-N, etc. w kazdym razie dzialaja w kazdym programie. jednym slowem - POLECAM :D

hmmm gdzie to ja posialem te niebieskie ledy...hmmm... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...