Skocz do zawartości
Google

P5q-e Problem Z Instalacja Xp 2 Dyski W Raid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialem zainstalowac sobie xp na moim kompie ale nie idzie pod koniec instalacji wyskakuje ze nie system nie moze wyszukac dyskow twardych w systemie a przeciez sa 2 ! zestaw to :

Procesor:e8500

Grafa:Radeon 4850 (x2)

Mobo:Asus p5q-e

2 dyski:Samsung 320GB 7200rpm 16MB Cache SATA-II F1 (x2) w raid0

Ram:A-Data 4GB(2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition

Dostalem razem z mobo sterownik ale gdy wkladam go do napedu to komp go nie widzi!

dodam ze nie posiadam wejscia na dyskietki a slyszalem ze tylko z dyskietki idzie wgrac sterowniki :/

HELP! :sad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zintegruj sterowniki RAID z instalką XP za pomocą nLita, a później wypal

Mozesz napisac albo dac link na forum z instrukcja do tego zintegrowania ?

aha i jaki ma to byc ten sterownik ? do tego raid skad mam wiedziec ze mam dobry ?

i pozniej jak nagram tego win.razem z tym sterownikiem to skad bede wiedzial ze sie zainstaluje ?

z gory THX

Edytowane przez Google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra dzieki ale co z tym sterownikiem ? skad mam wiedziec ze jest dobry do mojej plyty gl. i do tego raid0?

No niestety tak mi sie palilo ze w biosie ustawilem cos za miast raid to cos innego i teraz nawet plyty do bootowania nie odczytuje tylko wywala napis na czarnym tle:Blad ladowania systemu oparacyjnego

:(:(:(

Edytowane przez Google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Instrukcja obslugi plyty glownej.

2.To cos tam innego na pale to AHCI , bo przy IDE mialbys od razu kontynuowana instalke windy

3.Skad masz wiedziec? Ze strony www Asusa jak i dolaczonej plytki CD ze sterami.

Ludzie ,czytajcie to co Wam daja.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy ja wlasnie zaznaczylem to IDE (to ahci tez mam)i mi sie system zaczal instalowac tak jak napisales potem byl podzial na partycje i cos sie nie zgadzalo wiec wylaczylem instalacje i teraz to wyskakuje Blad ladowania systemu oparacyjnego.Dodam iz doszedlem do tego jak bootowac plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomoze ktos ? :( aha i jakbym nagral ten sterownik do tego raid0 na dyskietke i wcisnal w czasie instalacji xp F6 to tez by sie dobrze zainstalowalo ?

soryy ze post pod postem

udalo mi sie odpalic plytke dolaczona do plyty gl. ale wyskakuje jakis blad a mianowicie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

gdy wcisne albo a lub b to wyskakuje wlasnie ;/

Edytowane przez Google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi