Skocz do zawartości
pajakh

Problem Z Wtq226-sf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem z monitorem lg WTQ226-SF

Gdy ogladam film, lub gram sobie w fajna gierke, to monitor wyswietla obraz jakby nie zdazyl zrenderowac go w pelni na czas. Efekt ten wystepuje tylkoi wylacznie w ruchu, czyli jesli jest szybka akcja w filmie lub intensywna gra to widze mnostwo zielonych i niebieskich plam, kwadratow itp.jesli akcji nie ma obraz wyglada idealnie.

Jesli np. jest poscig w filmie to widze ten efekt, ale jak wcisne pauze to wszystko jest w porzadku.

Monitor podlaczony przez DVI, jest to napewno wina monitora, bo podlaczalem inna karte graficzna i bylo wciaz to samo.

Mam windowsa XP myslalem ze to moze cos z systemem wiec zabralem monitor do kumpla ktory ma Viste i podlaczylismy na jego kablu i ciagle ten sam efekt.

W zalaczniku zamieszczam zdjecia dwa ostatnie nazwane w ruchu to sa zdjecia gdzie wystepuje ten efekt, natomiast pierwsze dwa to sa zdjecia kiedy jest wcisnieta pauza i tego efektu juz nie ma.

Monitor na gwarancji wiec go wysle do producenta, ale boje sie ze mi go odesla ze jest dobry, bo jak napisalem wyzej obraz jest super, tylko gdy jest duzo ruchu na ekranie to dziwne rzeczy sie dzieja.

Moze juz ktos mial taki problem, lub spotkal sie z czyms podobnym??

prosze o rade

pozdrawiam

post-163121-1220559331_thumb.jpg

post-163121-1220559414_thumb.jpg

post-163121-1220559529_thumb.jpg

post-163121-1220559588_thumb.jpg

Edytowane przez pajakh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi