piotrek223 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Witam Moj kumpel niechcacy zamykając okno uderzeył nogą w komputer tak że się troszke natrząsł.. Po włączeniu komputera znikneły cd-romy ... tzn są widoczne w managerze urządzeń ale mają zolte wykrzykniki.. Kiedy wchodze w moj komputer nie ma ich .. jest tylko twardy dysk oraz dyskietka.. Wszystkie kable sprawdzalem w kompie i są OK nic sie nie odłączyło. Odinstalowalem w managerze urzadzen obydwa cd-romy zrobilem restart i to samo niby komp je wykrywa ale wyskakuje komunikat tak jak na poczatku: "System windows nie moze uruchomić tego urzadzenia sprzetowego poniewaz jego informacja o konfiguracji (w rejestrze) sa niekompletne lub uszkodzone (Kod 119)" Pozniej nawet odłączyłem je fizycznie i podłączyłem jescze raz po poprzednim odinstalowaniu ale w kółko to samo... Co się mogło stać i .. czy ktos moze podsunąć jakiś pomysł co zrobić ?? Siedzialem przy tym 3 h i nic nie wskórałem... Same cd-romy działają kontrolki klapka itd wszystko gra... Co się mogło stać i .. czy ktos moze podsunąć jakiś pomysł co zrobić ?? sorrki jesli moze troszke ntg ale drapie sie po łbie i nie wiem co robic.. Dziekuje za pomoc Pozdrawiam Piotrek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 sprawdzales czy dzialaja w dosie??? jesli nie to sprawdz jesli dzialaja to postaw jeszcze raz system i bedzie oka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek223 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 w dosie nie wiem , ale jak komputer sie uruchamia system pokazuje wszysko creative slave , lg master itd wiec pod tym wzgledem wszystko oka ... nie wiem tylko czy od tego wstrzasu moglo sie cos usunac albo poprzestawiac na dysku jakies dane ? bo ciagle wyskakuje ten komunikat ktory napisalem wyzej w teamacie ... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 w dosie nie wiem , ale jak komputer sie uruchamia system pokazuje wszysko creative slave , lg master itd wiec pod tym wzgledem wszystko oka ... nie wiem tylko czy od tego wstrzasu moglo sie cos usunac albo poprzestawiac na dysku jakies dane ? bo ciagle wyskakuje ten komunikat ktory napisalem wyzej w teamacie ... :( heh... to sprawdz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 moze sie zrobily bady na twardzielu w miejscu driverow od cedeka :P a tak naprawde to nie mam pojecia ja bym stawial na kable postaw system jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 kable zostaw w spokoju!!! zrob tak jak radzil Lagier a jak to nie pojdzie do chyba reinstal windy :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...