endwao Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Witam, Mam taki problem. Chciałbym żeby windows czy linux botował się z karty SD poprzez czytnik wbudowany w laptopa. Czy jest to wogóle możliwe? I jak to zrobić. W ustawieniach biosu żadnego czytnika kart sd mi nie wykrywa. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 wydaje mi sie że jest to lekko niemozliwe, bo przeciez standardowa płyta z Windowsem XP nie posiada steroeników do tego czytnika, podejrzewam że musiałbys zintegrowac jakoś sterowniki od czytnika z instalatorem xp (poprzed dodanie ich programem nlite jakoś). Nie wiem czy to zadziała, nie próbowałem takich tricków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 czytnik na usb wykrywany jest bez sterowników. może takiego podłączysz? sprawdz w biosie czy możesz jako boot ustawić czytnik kart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...