Skocz do zawartości
MatroX13

Wybór Panelu Lcd 20'

Rekomendowane odpowiedzi

W najbliższym czasie chce zakupić panel LCD 20'. Na monitor mam przeznaczone 600zł przesyłką.

Na 22' mnie nie stać a czytałem na forum ze na 20' jest lepsza jakość obrazu(jak się myle to nie bić od razu, tylko poprawić)

Do czego będę go używał: Internet, Office, gry i filmy czyli do wszystkiego.

Moim największym kryterium jest gwarancja na badpiksele/subpiksele, nie daj Boże jak by po kilku dniach użytkowania wyskoczył jakiś subpiksel/badpiksel żeby nie było problemów z reklamacją takiej useterki.

Dobrze byłoby jak obudowa LCD byłaby w kolorze czarnym.

Jak przeglądałem oferty monitorów przez skąpiec to zauważyłem jedna zależność albo dobry kontrast np. 10000 lub 8000 a to znów czas reakcji np. 5ms a jak znów czas reakcji 2ms to kontrast słaby z kątami tak samo.

Dlatego proszę wasz o pomoc ja nie wiem na co się zdecydować. Kwota nie jest duża.

Konfiguracja:

CPU: E8400@4200MHz

Mobo: Asus Rampage Extreme

RAM: Diablo 2x2GB DDR3 2000MHz

HDD: 2x250GB Seagete RAID, 250GB Seagete

GPU: Radeon HD4870

PSU: Enermax 525W Modu82+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tak długo nie odpisywałem ale miałem problemy techniczne kompem płyta główna pojechała na serwis i dopiero przedwczoraj wróciła.

Chyba się zdecyduje na LG L207WT-PF bo chyba nic lepszego w tej cenie nie kupie, parametry na papierze ma super.

Znalazłem ten monitor za 580zł click. Ktoś słyszał o tym sklepie? Jak wygląda sprawa reklamacji w tym sklepie? Jak wygląda reklamacji bad subpiksela w LG po kilku dniach użytkowania?

Nie podoba mi się, że gwarancja jest tylko 12 msc a w Agito 3 lata, błąd na stronie?

Czekam na wasze komentarze.

Edytowane przez MatroX13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi