-GIZIU- Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Witam, mojego Lainga DDC-1+ RT mam 2 lata. Do tej pory nie było z nim żadnych problemów. Tydzień temu postanowiłem zmienić top OC Labs na top EK. Od tamtej pory zaczęły się problemy. Jeden dzień pompka działa bezproblemowo, drugi dzień nie. Na przykład wczoraj, komp pochodził 3,4 godziny. Wyłaczyłem go. Przypomniało mi się że muszę jeszcze coś zrobić. Włączam kompa a pompka już nie chodzi. Sprawdzałem zasilanie, wszystko ok. Ostatnio pomogło zdjęcie topu i złożenie spowrotem, no ale przecież nie będę codziennie spuszczał wody z układu i zdejmował topu. Ktoś ma pomysły czego to może być wina ? Możliwe że to wina topu ? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 11 Września 2008 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 ja mialem tak z topem watercoola... Mam 2 wersje topu i 2 rewizje DDC Wszystko bylo ok, za do dnia kiedy rozgrzebalem obie i pozamienialem topy i wirniki. Starsza rewizja topu miala jeszcze pierscien przy wlocie, a wirnik byl nieco z wiekszym otworem, tak ze ten pierscien wchodzil w niego, nowsza miala mniejszy otworek i nowy watercool nie mial tego pierscienia. Jak wsadzilem pompke z miniejszym otworem pod top z pierscieniem calkiem ja przyblokowalo :) Problem rozwiazalem szlifierka i przerobilem od razu oba topy na Hiflow B-) Daj fotke wirnika i topu, moze cos zaczepia, jakas mala niedorobka. Nie dokreciles go za mocno? Teraz po ponownym zalozeniu pojawiaja sie problemy, czy dziala w miare dobrze? Jak to starsza rewizja DDC i nowy top nie powinno byc problemow, gorzej jak top jest ze starszej rewizji niz blok... Ten EK jest na 1/4 czy 3/8 cala? Zlaczka nie wchodzi za gleboko w top i nie blokuje wirnika czasem? Jak pompka nie chodzi wydaje jakies dzwieki, czy poprostu zadnej reakcji? (jesli masz zablokowany wirnik nie radze trzymac jej tak dluzej niz pare sekund bo to moga byc jej ostatnie chwile...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Top jest 1/4 cala. Wieczorem wrzucę fotki topu i wirnika. Za pierwszym razem gdy pompka nie pompowała, dotykając jej, czuć było drgania, teraz nic się nie dzieje po prostu. Co do przykręcenia to za mocno raczej nie, po prostu "do oporu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Za pierwszym razem gdy pompka nie pompowała, dotykając jej, czuć było drganiaZablokowany wirnik, moja wlasnie tak sie zachowywala :) Jak pisalem wyzej przerabialem juz to jak mi sie wirniki z topami od roznych rewizji pomylily :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Zablokowany wirnik, moja wlasnie tak sie zachowywala :) Jak pisalem wyzej przerabialem juz to jak mi sie wirniki z topami od roznych rewizji pomylily :) Chyba jednak za mocno przykręciłem. Przykręciłem lżej i działa. Zobaczymy jak długo. A czy wymiana na MCP355 1T+ jest sensowna ? Cichsza jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zdaje sie ze taka sama bo obie to + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...