Gość 23latek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Witam - niedawno padł monitor BenQ T701 17 cali. Objawami tej usterki jest następująca sytuacja - monitor najpierw się wyłańczał ale jednak dało się go ponownie włączyć po kilku sekundach - aż do czasu gdy padł już na "amen", tzn jak padł ? - monitor można załączyć ale na dosłownie na ułamek sekundy po czym się natychmiastowo wyłącza - a zielona dioda oznaczająca pracę go nie świeci się wogóle - i jak mówię - załańcza się tylko dosłownie na chwilę na zielono ale natychmiastowo się wyłącza [dioda nie świeci już wogóle] - tylko widać dosłownie przez ułamek sekundy logo BenQ na ekranie monitora i następnie następuje wyłączenie monitora - i tak jest za każdym razem. I wiem też że to nie jest wina kabla zasilającego bo sprawdzałem na innym kablu i objawy są takie same jak na oryginalnym kablu od tego BenQ. Może usterką jest coś z tego tutaj wymienionego niżej > ? awaria wtyczki sygnałowej RGB ? awaria przewodu sygnałowego RGB ? awaria zasilacza sieciowego ? awaria modułu invertera ? awaria modułu invertera na nowy ? awaria przetwornika cyfrowo analogowego ? uszkodzenie matrycy LCD (nie dotyczy uszkodzeń mechanicznych) Zatem pytam co się stało - ponieważ chciałbym choć teoretycznie wiedzieć co mu jest i czy opłaca się go naprawiać [bo mam taki zamiar jutro zrobić - oddać go do naprawy] - czy bardziej niż naprawiać ze względu na wysokie koszty lepiej odczekać 2 miesiące i kupić nowe LCD?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 niewazne padł inverter, monitor da sie naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 niewazne padł inverter, monitor da sie naprawic. Ja mialem podobnie i tez w Benq 17". Obraz sie wyłaczal po kilku sek. lub minutach. Akurat tu winne były zimne luty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...