Rajmund Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Witam serdecznie wszystkich!! Jestem tu nowy,ale przejde od razu do rzeczy. Siostra ma latopa Acera 5315 z ukryta partycja recovery i Vista Home Basic. Po zainstalowaniu Visty Ultimate PL kombinacja klawiszy Alt+F10 nie dziala:(( nie moge wroci do recovery. Kiedy zbutuje limuxa Knoppixa, aby nadpisac MBR dostaje komunikat ze System plikow tylko do odczytu wpisuje poprawnie: dd if=/media/sda1/RYTOOLS/RTMBR.BIN of=/dev/hda bs=1 count=446 Po zatwierdzeniue nie nadpisuje(system plikow tylko do odczytu) co z tym zrobic?? ja knadpisac MBR?? jak "odblokowac system plikow?? pomozcie prosze bo jestem unieruchomiony pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Programem PTEDIT32 zmieniasz typ ukrytej partycji na NTFS - staje się widoczna z poziomu windowsa. Na niej jest odpowiednie narzędzie i mbr do odtworzenia. Nie pamiętam dokładnie, w necie znajdziesz szczegóły. Cała procedura zajmuje tyle co dwukrotne przeładowanie windy, ale naszukałem się rozwiązania ze dwie godziny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajmund Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Programem PTEDIT32 zmieniasz typ ukrytej partycji na NTFS - staje się widoczna z poziomu windowsa. Na niej jest odpowiednie narzędzie i mbr do odtworzenia. Nie pamiętam dokładnie, w necie znajdziesz szczegóły. Cała procedura zajmuje tyle co dwukrotne przeładowanie windy, ale naszukałem się rozwiązania ze dwie godziny :P Kolego jak tylko wroce z pracy wieczorem zastosuje sie do Twoich rad:)) Czyli mam rozumiec ze problem lezy w tym,ze to partcja ukryta(bodajze EISA)jest zablokowana przed zapisem?? Programem PTEDIT32 zmieniasz typ ukrytej partycji na NTFS - staje się widoczna z poziomu windowsa. Na niej jest odpowiednie narzędzie i mbr do odtworzenia. Nie pamiętam dokładnie, w necie znajdziesz szczegóły. Cała procedura zajmuje tyle co dwukrotne przeładowanie windy, ale naszukałem się rozwiązania ze dwie godziny :P a czy przy konwersji systemu plikow nie utrace danych?? ptedit32 dziala z poziomu dosa czy windowsa (vista)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...