Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Witam Mam w domu 3 kompy, 1. Stacjonarny z neo 1mb (sagem fast 800), karta sieciowa wifi Dlink dwl g520 (do tego anetna panelowa 14dBi) 2. Notek Lenovo 3000 N200 z wifi a/b/g broadcoma i chyba jakies intelowskie wifi (nie wiem do konca) 3. Notek Dell C510 z wifi bradcoma a/b Jako ze na sieciach wogole sie nie znam to mam pytanie jak udostepnic neostrade tym dwóm notkom ze stacjonarnego koma z karta sieciowa dlink dwl g520? Chcial bym zrobic cos na styl hotspota ale tylko dla tych dwoch notkow, oraz jakos zabezpieczyc sieć. Z góry wielkie dzieki za pomoc. P.S. jak podalem za malo informacji to piszcie a uzupelnie info o np. sprzecie ktorym dysponuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 najprosciej to kupic modem adsl Annex A i router bezprzewodowy- spiac jedno z drugim, na modemie tryb bridge a router rozsyla sygnal- polecam linksysy z obsluga tomato .. kompa mozesz podpiac skretka a na lapkach bedziesz mial wifi.. w opcjach ustawiasz kanal nazwe sieci kodowanie/ klucz sieciowy czy widoczna czy nie .. :) potem laczysz sie lapkami do swojej sieci i wpisujesz klucz i dziala .. sa tez urzadzania all-in-one "Linksys WAG200G Linksys WAG54GS 3com 3CRWDR101A-75 Robotics 9108" wszystko w temacie http://forum.purepc.pl/temat/sprzet-siecio...er-kupic/247591 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...