ToMo Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ostatni zacząłem kręcić swojego Athlonka i doszedłem do 11x151 napięcie ~1,85 V a na pamięcicg 2,6 V (tylko jakoś dziwnie skacze te napięcie na procku może to przez zasilacz ??? :roll: ) I system jest stabilny wchodzi do Windy. No to sobie tak myśle, może jeszcze coś podwyższyć no to zapodaje 152 MHz i zwis :? oczywiście Clear CMOS No myśle sobie może pamięci nie wyrabiają no to je puszczam na 266 MHz znowu ustawiam na na 152 i nic głucho nie przechodzi post :? no to biore w ręke instrukcje patrze na ledy i czytam coś takiego: "Initalizing Video Interface - This will start detecting CPU clock, checking type of video onboard. Then, detect and initialize the video adapter" Czy ma ktoś jakieś porady dla mnie żeby jeszcze cosik wycisnąć z tego proca ??? P.S Z tego co wiem to na mojej płycie przy 152 MHz włącza się dzielnik 1/5 czy może byc to przyczyną że nie moge więcej podkręcić bo karty PCI mają za mało MHz ??? Z góry dzięki za wszelkie porady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz75 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Dlaczego masz takie wysokie Volty. Na swoim sprzęcie dawałem 12x166 bez podnoszenia napięcia. Dodam tylko że, stabilnosci niesprawdzałem. Brakło czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 YYY zapomniałem dodać ze to procek na stary sttepingu A0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 YYY zapomniałem dodać ze to procek na stary sttepingu A0 To zmniejsz mnoznik i daj odrazu fsb 166, jaki problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 To bym musial go odblokować ale raczej niedługo go sprzedam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 To pisz ze to jest palomino :) Jesli to jest palomino, to musialbys go niezle schlodzic zeby isc wyzej, bo w tych okolicach wlasnie sie konczy ich potencjal na AC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 No to wielka lipa musze go sprzedać i zakupić B0 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...