Puchacz1 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) router: netgear wgr614 pozostały sprzęt: pc + laptop ( oba mają sieciówki i wejścia z odpowiednią końcówką pod kabel ) usługodawca internetowy: netia Więc tak zacznę , że udało mi się skonfigurować router pod windowsa xp (PC) i viste (laptop) ale nie potrafię doprowadzić do tego aby Vista na laptopie komunikowała się z routerem radiowo. Może mi ktoś powiedzieć jak to skonfigurować żeby chodziło tak jak należy ?. Edytowane 17 Września 2008 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Na ruterze ustalasz SSID (nazwa sieci), rodzaj szyfrowania i hasło. Następnie na komputerze wyszukujesz swoją sieć (poprzez wbudowany mechanizm Windows / ewentualnie przez dedykowany do karty LWAN program), łączysz się z nią i podajesz ustalone wcześniej hasło... Inna sprawa, że na Viscie często są problem z łącznością bezprzewodową... Przeważnie pomaga aktualizacja sterowników karty jak i samej Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 dzięki, poradziłem sobie z tym problemem po parogodzinnych konsultacjach z informatykiem. Teraz tylko pozostaje pytanie czy da się tak ustawić router aby przy wyłączonym komputerze dało się przeglądać internet na lapku ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 dzięki, poradziłem sobie z tym problemem po parogodzinnych konsultacjach z informatykiem. Teraz tylko pozostaje pytanie czy da się tak ustawić router aby przy wyłączonym komputerze dało się przeglądać internet na lapku ?. no coś nie dopytałeś informatyka :D ruter ma swoje zasilanie i nadaje cały czas ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...