Xian77 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Witam, mam płytę ze zintegrowaną kartą sieciową która (po swieżej instalacji systemu) jest wykrywana jako model "3Com 3C920 Integrated Fast Ethernet Controller (3C905C-TX Compatible)", i do tej pory wszystko jest dobrze, ale zaraz po instalacji sterowników (zarówno z płyty, jak i sciągniętych ze strony 3Com'a) po restarcie systemu na dzień dobry mam komunikat o treści: "Karta sieciowa 3Com .... [tu cala nazwa] działa nieprawidłowo. Być może potrzebujesz powtórzyć instalację..." I wszystko byłoby super gdyby nie to że powtarzałem ją ze trzy razy i za każdym razem mam to samo. W związku z tym mam pytanie - czy to ja robie coś źle czy coś jest "padnięte"? Będe wdzięczny za podanie wszystkich możliwości... System Win98 ale to raczej ma niewielkie znaczenie imho... Pozdrawiam Xian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 podaj dokladnie co to za plyta glowna to bedziemy wtedy myslec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xian77 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ... Asus A7N8X Deluxe.. ma dwie sieciówki, jedna dziala, a z drugą taki zonk... konfliktów żadnych nie ma, w biosie są obie włączone - więc nie wiem co może być tego powodem... Osobiscie obstawiam to że jest walnięta płyta ale.. wolę się upewnić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 U mnie na sieci są same problemy z sieciówkami zintegrowanymi z płytą główną. Nie prościej kupić normalną sieciówkę (cena około 25 zł) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xian77 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Bikert -> Nie problem w tym by kupić, problem w tym że jeśli to jest wina tego że coś na płycie jest walnięte to chciałbym wiedzieć czy mogę "rugać" w sklepie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Bikert -> Nie problem w tym by kupić, problem w tym że jeśli to jest wina tego że coś na płycie jest walnięte to chciałbym wiedzieć czy mogę "rugać" w sklepie :)Pewnie że możesz. Ale nie jestem pewien czy warto. Nie będziesz miał kompa przez ponad dwa tygodnie, a i tak problemy prawdopodobnie nie znikną. Pamiętaj-jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...