NoVyKoMp Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) jaki monitor byście wybrali? cena ta sama ;) ja stawiam na Gatewaya... oferuje więcej za tyle samo... :) proszę o szybkie odp. jutro/pojutrze zakup ! Edytowane 17 Września 2008 przez NoVyKoMp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 geteway to odpadki po serwisowe z usa wiec z daleka sie trzymaj od tego zlomu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 tego kolegi proszę nie słuchać... temat rozwiązany... polecam Gacka FHD2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 tego kolegi proszę nie słuchać... temat rozwiązany... polecam Gacka FHD2400 miałem FHD2400, obecnie używam 2493HM a wcześniej również zakupiłem 2485 SPVA (którego oddałem po paru godzinach) każdy z tych monitorów ma wady/zalety ja narzekałem na awaryjność FHD2400(i poprzednich gatewayów - faktycznie nie są to 100% nowe monitory) obecny samsung 2493 OGÓLNIE jest gorszym monitorem od FHD2400 na którym kolory były przepiękne, wykonanie o klasę lepsze od samsunga, bogactwo wejść wyjść ale np słaba regulacja podświetlenia. Za to w samsungu ustawiasz sobie kolory składowymi RGB to nadal masz płynniutkie gradienty bez schodków, na obu gatewayach nie ma mowy wystarczy ruszyć RGB albo kontrast i tracisz odcienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Używając EzTunera na pewno nie :) Widzisz ja mojego Gacka sprawdziłem dokładnie i wiem że nie jest to jakiś tam syf... dowodem na to że można je dostać w PL jest to że Komputronik je oferuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Używając EzTunera na pewno nie :) Widzisz ja mojego Gacka sprawdziłem dokładnie i wiem że nie jest to jakiś tam syf... dowodem na to że można je dostać w PL jest to że Komputronik je oferuje ;) ech z tym eztune to przecież program uniwersalny dodawany praktycznie do wszystkich monitorów rożnych marek tylko inaczej się nazywa: http://www.portrait.com/us/support/ steruje on programowo monitorem, dobre ustawienia dla GATEWAYA FHD2400 to było coś koło: Jasność 0, kontrast 50, RGB USER na 57,67,80 i owszem kolory bardzo ładne ale na gradientach znaczne nierówności i zubożenie palety, w codziennym użytkowaniu to nie przeszkadza jednak o 16.7 miliona można zapomnieć wyświetl sobie gradient szarości np programem TFTTest Samsung 2493 ma pełną paletę ale bardzo niską gamme na poziomie ~2.0 co sprawia wrażenie bladych kolorów, po zwiększeniu gammy na 2.2 2.5 pojawiają się nierówności w gradientach ale ogólnie kolory dużo zyskują Jak trafiłeś na dobry egzemplarz GATEWAYA to gratuluje (ale nie mów HOP, po 1-2 miesiącach używania dopiero stwierdzisz czy jest OK), w moim np zgasły przyciski i menu, niedziałało to przez tydzień i sie samo naprawiło, w sklepie przeglądałem 3 egzemplarze oznaczone jako 100% nowe po fabrycznej cenie i każdy miał jakieś mini ALE. 100% nowy to monitor w fabrycznym pudle z fabrycznymi styropianami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 i tak też było :) pozaklejane boki folią ochronną styropian na 100% fabryczny wszystkie dodatki ładnie zapakowane a pudło zaplombowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...