Skocz do zawartości
dawe237

Problem Z Uruchamianiem

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchajcie ja mam taki problem: Otóż dostałem komp od znajomego i był pusty w środku ale zrobiłem mimo to formata, wszystko działa lux, zainstalowałem wszystkie podzespoły i gut. Próbowałem tym kompem zastąpić mój stary pecet no i spoko dobrze działa, wiec próbuje załączyć net (karta LAN zintegrowana) ale mimo że wpisałem wszystkie cyferki (IP etc) net nie chodzi... W takim razie wykręciłem sieciówke ze starego kompa i podłączyłem do tego nowego i tu sie zaczyna problem. Wkręciłem sieciówke włączam kompa i nic, tzn słychać ze komp chodzi, ale na monitorze sie nic nie pojawia (monitor 100% pewny). Na jednostce są dwie kontrolki o nazwach HDD i POWER, świeci sie tylko jedna ta pierwsza. Wentylator etc chodzi słychać ze buczy a na monitorze nadal nic, jgdy przyłozyłem ucho to słychać było jakieś tykanie koło napędu, wiec napęd odpiąłem i na monitorze nadal nic sie nie pojawia komp chodzi jak wcześniej, tyle ze nie słychać tykania koło napędu, a co do kontrolek to teraz żadna sie nie świec ani HDD ani POWER. Wiec zrobiłem tak ze podłączyłem jakiś inny stray napęd do kompa i uruchomiłem nadal na monitorze nic, ale koło napędu nic nie słychać, a co do kontrolek to HDD mryga a POWER nadal nic. Próbowałem po kilka razy kompa uruchamiać (wszystko zostawiłem jak w stanie początkowym gdy jeszcze chodził tzn: przed wkręcenie sieciówki)... Nie wiecie co to za problem a własciwie z czym, może ktoś sie z takim czymś spotkał, na mój gust cs nie tak z płytą główna, albo z zasilanie, co Wy na to?? HeLp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateryjkę ... Na pł. głównej masz baterie 3V i wyjmij ją na ok. 30 sek, później włóż i będziesz miał zresetowany BIOS.

Lub możesz zworkę przestawić (w instrukcji pisze ci która to i na samej płycie też są napisy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi