dawe237 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Posłuchajcie ja mam taki problem: Otóż dostałem komp od znajomego i był pusty w środku ale zrobiłem mimo to formata, wszystko działa lux, zainstalowałem wszystkie podzespoły i gut. Próbowałem tym kompem zastąpić mój stary pecet no i spoko dobrze działa, wiec próbuje załączyć net (karta LAN zintegrowana) ale mimo że wpisałem wszystkie cyferki (IP etc) net nie chodzi... W takim razie wykręciłem sieciówke ze starego kompa i podłączyłem do tego nowego i tu sie zaczyna problem. Wkręciłem sieciówke włączam kompa i nic, tzn słychać ze komp chodzi, ale na monitorze sie nic nie pojawia (monitor 100% pewny). Na jednostce są dwie kontrolki o nazwach HDD i POWER, świeci sie tylko jedna ta pierwsza. Wentylator etc chodzi słychać ze buczy a na monitorze nadal nic, jgdy przyłozyłem ucho to słychać było jakieś tykanie koło napędu, wiec napęd odpiąłem i na monitorze nadal nic sie nie pojawia komp chodzi jak wcześniej, tyle ze nie słychać tykania koło napędu, a co do kontrolek to teraz żadna sie nie świec ani HDD ani POWER. Wiec zrobiłem tak ze podłączyłem jakiś inny stray napęd do kompa i uruchomiłem nadal na monitorze nic, ale koło napędu nic nie słychać, a co do kontrolek to HDD mryga a POWER nadal nic. Próbowałem po kilka razy kompa uruchamiać (wszystko zostawiłem jak w stanie początkowym gdy jeszcze chodził tzn: przed wkręcenie sieciówki)... Nie wiecie co to za problem a własciwie z czym, może ktoś sie z takim czymś spotkał, na mój gust cs nie tak z płytą główna, albo z zasilanie, co Wy na to?? HeLp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Bios zresetuj (zworkę przestaw na mobo, albo bateryjkę wyjmij na chwilę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawe237 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 dzieki, a bardziej łopatologicznie mi wytłumaczysz. co gdzie wyjąc włozyć...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Bateryjkę ... Na pł. głównej masz baterie 3V i wyjmij ją na ok. 30 sek, później włóż i będziesz miał zresetowany BIOS. Lub możesz zworkę przestawić (w instrukcji pisze ci która to i na samej płycie też są napisy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawe237 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 spoczko bateryjke wyjąłem wrzuciłem po min i nic... dalej to tykanie, a na monitorze pusto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Może byś tak wpadł na pomysł sprawdzenia czy bez tej sieciówki będzie działał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawe237 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Czytaj ze zrozumieniem. napisałem ze komp stoi tak ja przed podłączeniem sieciówki (czyli bez niej) "(wszystko zostawiłem jak w stanie początkowym gdy jeszcze chodził tzn: przed wkręcenie sieciówki)... " i też nie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 ok, inaczej to rozumiałem. Sprawdź zasilacz, czy podaje wszystkie napięcia prawidłowo. Popatrz dokładnie w slot w którym była sieciówka, czy jakieś styki się nie powyginały, czy nie ma zwarcia w slocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawe237 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 kompa zrobiłem przyczyną był walnięty zasilacz, wymieniłem i śmigam aż strach :)) thx wszystkim za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...