pepekin Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 mam maly problem moja plytka nie widzi w/w coolera czy jest jakis sposob aby moja plyta glowna przejzala na oczy ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 mam maly problem moja plytka nie widzi w/w coolera czy jest jakis sposob aby moja plyta glowna przejzala na oczy ? 8O tzn. jak Ci nie widzi ?? obroty czy jak ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepekin Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 nie widzi obrotow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Moze ona nie obsluguje ? Tak masz tylko z Volcano , czy z innymi tez ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Nooo ja mam tez problem na Acorpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 rozwiazanie jest jedno: z volcano7 wychodza dwa kable: jeden z zasilaniem, drugi z obrotami (ten zolty)... musicie poprostu przelozyc ten zolty kabel do tej wtyczki z zasilaniem i po sprawie, nie jest to trudne, u mnie tez nie bylo obrotow w biosie, ale teraz sa... jest jeszcze jedna sprawa: wiekszosc plyt glownych ma kontrolery obrotow wykrywajace obroty powyzej 2500RPM/minute, jezeli obroty sa ponizej tej wartosci, w biosie pokazuje sie 0... pozdrawiam, ratHUNTER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepekin Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 "z volcano7 wychodza dwa kable"???????? z mojego volkana wychodza 3 czerwony(prawdopodobnie+), czarny(prawdopodobnie-) i zolty (od obrotow) wiec czy twoja metoda mowi o przelozeniu zoltego i podlaczeniu go pod czerwony ? czy wlasnie tak mam to rozumiec ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 A jak sądze jest to wina biosu który nie rozpoznaje wentylatorów o niskich obrotach,a Volcano ma niskie obroty przy starcie bo jest chłodny (wiem z autopsji). U mnie na płycie MSI pomógł nowszy BIOS lub wyłączenia CPU fan warning( czy cuś) w BIOSie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 nie rozumiem, wiec napisze dokladniej: z volcano wychodza 3 kable: czarny i czerwony wpiety w jedna wtyczke oraz zolty, wpiety pod druga wtyczke... teraz trzeba wyciagnac ten zolty kabel i wsadzic go w wolny otwor w tej pierwszej wtyczce (wtyczka ma 3 otwory, zajete kablem czerwonym i czarnym, trzeci otwor jest wolny i tam trzeba wsadzic zolty kabel)... pozdrawiam, ratHUNTER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Czy nasz go podłączonego pod 12V? Moja płyta (abit st6r) niewidzi volcano 7, gdy działa na 7V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Jak ma się podłączony wentyl do 7 V to obrotów nigdy nie wykryje, bo nie ma masy. Jeszcze jedna możliwość że ci się ten obrotomierz zepsuł. W moim wentylatorze tak się stało. Nie wiem z jakiego powodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...