Kit44 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Witam. Nagrałem rozmowe programem ALON mp3 dictaphone. Ma on mozliwość nagrywania w wav i mp3 - żeby mieć lepsza jakość nagrałem w wav. I na komorce działa a na PC niechce mi tego otworzyć :( (jak sie nagra w mp3 to na PC tez otworzy a wav'a niechce) Co moze byc tego przyczyna i czy jest mozliwość naprawy tego ;/ . Sprawdziłem hex editorem nagłowek i jest on ok. jesli np nagram kawałek rejestratorem windowsowym i przekopiuje poczatek to te pare sekund które skopiuje sie odtwarzaja ale dalej juz nic ;/ Jak próbuje normalnie ten plik otworzyć to pojawia sie komunikat: "plik ttt.wav nie jest prawidłowym plikiem dzwiekowym WAVE" i tyle :( :mur: Za wszelka pomoc bede bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Edit. Udało mi się uruchomić ten plik. Dziwnym trafem ten plik działa tylko w programie VLC - w innych nie daje sie uruchomić a w VLC działa poprawnie. Nie kasuje tematu bo może ktoś bedzie miał podobny problem - i może ten sposób też zadziała. :D Edytowane 21 Września 2008 przez Kit44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...