Skocz do zawartości
McBenner

Aparat Cyfrowy do 1000 zł?

Rekomendowane odpowiedzi

mam HP PhotoSmart 720 (co prawda troche drozszy bo 1150) robi naprawde swietne zdjecia w rozdzielczosci 2048x1536... ma lekki problem z efektem czerwonych oczu (chociaz jest taka funkcja w aparacie) no ale mozna usunac to za pomoca dolaczonego oprogramowania... ma bardzo wygodne i przejrzyste menu, mozna ustawiac recznie parametry (oprocz ostrosci, ale z tym i tak nie ma problemu), oczywiscie jet tez funkcja automatu.

aparat ma matryce 3.3MP, porownywalem jego fotki z fotkami z aparatow drozszych 2.1MP... wygral HP... takie jest moje zdanie i wydaje mi sie, ze za ta cene super sprzecik dla amatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.steves-digicams.com/

chyba najlepsza jaka udalo mi sie znalezc... dokladnie opisane aparaty + fotografie jak wygladaja z kazdej strony no i chyba najwazniejsze probki tego co potrafia wykonac... duza zaleta jest to, ze kazdy model ma wykonane probki podobnych ujeciach wiec mozna przy okazji porownac jakosc fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli możesz skombinować coś więcej kasy to kupuj Kodak DX4330, mam to maleństwo i mogę powiedzieć że jest naprawde świetny. Optyczny zoom 3x, cyfrowy 10x, 16MB, 3.1MP, LCD ale kosztuje 1600zł. Dodatkowo dokupiłem stację dokującą i karte pamięci. Jak ktoś chce zdjęcia (przez niego robione) to moge zamieścić na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otarłem się już o aparta Agła CL30 - totalna kicha, aparaty HP - tylko ten najlepszy jakoś się prezentuje, Kodak też ma słabą jakość, już nie mówie o aparatach Casio, Logitech i inne tanie ścierwo.

Bardzo dobrą jakość (szczególnie widoczne przy słabym oświetleniu) mają aparaty Canona z serii Axxx. Dobrze wypadają także Olimpusy jednak decydowałbym się na Canona.

Pracowałem pół roku w sklepie z aparatami to trochę się o nich dowiedziałem. Polecam także stronkę z opisami i przykładowymi zdjęciami: http://www.imaging-resource.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...