AK47 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Czy każy wentyl z czuj. temp. da się ustawić na max obroty poprzez połączenie przewodów przy czujniku????? Mam cooler na procku arctic cooling i według mnie ma za niskie obroty(maks jaki miałem to 1800!!) no i temperatura trochę wysoka bo aż 45 czasem jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 hmmm to po co kupowałes taki wentyl (zart) a nie ma jakiegos przełacznika ..najlepiej przetnij odpowiedni kabelek chyab ..a tak pozatym to daj ten post na chłodzenie tam ci pomoga na bank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Taki samą radę dołączyłem do forum ze 3 tygodnie temu. Też mam arcitc cooling, ale myślę o chłodzeniu wodą, bo proc wywala mi po godzinie katowania w Sandrze 2003. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 przesuwam na chlodzenie AK47 - przeczytaj co jest napisane na tym czujniku - prawdopodobnie to jakis termistor ale dokad trzeba bedzie zgdywac jakiego rodzaju itp to nikle sznse na konkretna odpowiedz jak bedziesz mial symbol i znajdziesz w sieci ze to termistor typu NTC (co najbardziej prawdopodobne) to na 90% jego usuniecie i zwarcie kabelkow do ktorych byl przylutowany da to ze wentylator bedzie sie obracal z pelna predkoscia jak odczytasz jaka ma rezystancje ten termistor to bedziesz mogl go podmienic na potencjometr o zblizonych parametrach zeby recznie ustawiac predkosc - tak sie robilo przy CoolerMaster'ach z termistorem i SmartFan'ach I od Thermaltake (taki sam jak siedzi na Volcano 7) - a o tym bylo juz kilka razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 pewnie to jest termistor ale zaraz sprawdzę dokładnie. Z wyglądu to to jest jakby spłaszczony "TIK-TAK" do niego dwa kabelki o obciągnięte to jakimś gumopodobnym tworzywem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...