Strawberry Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Witam, problem jest następujący: Ze względu na brak możliwości wykrycia przez moje radio (Alpine CDE-9880) tego pendrive'a zaczęłam drążyć temat. Okazało się, że problem (najprawdopodobniej) leży w firmwarze tego pena. Otóż na penach które nie działają firmaware jest: PMAP. Reszta penów dzialajacych ma firmware w zwyklej formie cyfrowej, np v. 1.0. Czy istnieje możliwość zmiany firmware'u? A jeżeli tak, to w jaki sposób? Ewentualnie poproszę o inne rozwiązania? Dzięki z góry i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 nie ma czegos takiego jak firmware pena - problem moze byc z radiem albo formatem plikow albo klasycznie z kingstonem (peny, karty, ostatnio juz nie z koscmi pamieci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strawberry Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) nie ma czegos takiego jak firmware pena - problem moze byc z radiem albo formatem plikow albo klasycznie z kingstonem (peny, karty, ostatnio juz nie z koscmi pamieci)Oczywiście, że istnieje ;) Jak odpalisz sobie program np. HDD Low Level Format Tool to jak masz wszystkie dyski podłączone do kompa wyświetlone, to masz tam kolumnę FIRMWARE, więc jednak coś takiego jest. Jeśli chodzi o format plików to próbowałam wszystkiego fat 16, fat32. NTFS nie bo nie jest on obsługiwany przez radio. Wszystkie inne peny tak jak napisałam wyżej, które mają inny firmware niż PMAP, działają prawidłowo. Edytowane 23 Września 2008 przez Strawberry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...