Puchacz1 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 problem jest taki, że jak próbuję wejść w któryś z dysków to wyświetla mi się "otwieranie za pomocą". Muszę wchodzić "innymi sposobami". Jak to przywrócić do stanu poprzedniego :). problem nr.2 - a więc mam photoshopa ale w pewnym momencie go zepsułem. Chciałem więc odinstalować ale wcześniej usunąłem jego katalog. Teraz nie chce się zainstalować bo twierdzi, że już jest zainstalowany ( w panelu sterowania/dodaj usuń progr. jest ale nie chce się odinstalować). Domyślam się, że potrzebuje wyczyścić rejestr, tak ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Sprawdź czy nie ma w katalogu głównym na dysku pliku autorun. Może być to plik ukryty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 problem jest taki, że jak próbuję wejść w któryś z dysków to wyświetla mi się "otwieranie za pomocą". Muszę wchodzić "innymi sposobami". Jak to przywrócić do stanu poprzedniego :)imho możesz mieć wirusa :) wypróbuj kilka antywirusów, ale jeżeli złapałeś to samo co kilka osób które znam to ciężko Ci będzie z nim wygrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 To jest wirus, żeby zobaczyć ten autorun musisz wejść: Start Uruchom --> cmd c: attrib autorun.inf -s -h Teraz możesz zobaczyć autoruna i usunąć go na każdym z dysków, oprócz tego musisz jakimś antywirem skasować jego pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Nie można odnaleźć pliku autorun.inf co teraz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) pogoogluj troche ;] też to miałem, rozwiązanie jest w wyszukiwarce. U mnie nawet po usunięciu wira, tak sie dyski otwierały xD. Trzeba było jakimś specjalnym programem coś zrobić. Pogoogluj to znajdziesz, mi to zajęło 15 minut EDIT: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic943336.html no i masz. Kojarzy mi się program do naprawy tego COMBOFIX ;] .poczytaj co za rad udzielili na elektrodzie. Wirus przenosi sie przez pendriva ;p wyczyść go :) Edytowane 23 Września 2008 przez kubajew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 A co do Photoshopa to sciągnij sobie ccleaner daj narzędzia odinstaluj programy i usuń wpis Photoshopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 dobra wirusa udało mi się usunąć. Teraz tylko pozostaje problem photoshopa. usunąłem tym programem wpisy w rejestrze nt. photoshopa (tak mi się wydaje) ale program nadal zgłasza komunikat: instalacja jest już uruchomiona instalować można tylko jeden produkt adobe w tym samym czasie. Przed rozpoczęciem instalacji programu Adobe Photoshop CS3 proszę dokończyć poprzednią instalacje teraz pytanie jaką... :D. Bo ja żadnej innej wersji pp nie mam. Poradźcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Zobacz w menadżerze zadan czy nie masz jakiegoś procesu z adobe w nazwie. Moze jakiś proces którego normalnie nie masz. Ten błąd wyglada jakbyś chcial instalować 2 rzeczy na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 przeglądam i nic nie widzę... ale zauważyłem, że gdy włączę setup.exe to włącza mi się proces msiexec który wtedy jest "podwójny". Wyczytałem gdzieś na google żeby go wyłączyć tylko nie wiem jak ponieważ jest on 'chroniony'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...