Michal_P Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Witam mam zupełnie lamerski problem -chce połaczyć bezpośrednio stacjonarny (Win 2k sp3, sieciówka Intel PRO 100+) i laptop (IBM, Win 98, sieciówka Ovis Link PCMCIA na chipie TI) przy pomocy krosa, Ustawiłem IP 192.168.0.1 w jednym i 192.168.0.2 w drugim kompie, maska podsieci 255.255.0.0. w obu; udostępnilem po partycjj.. nie widze jednego z drugiego. Kompy maja wpisana tę samą nazwę grupy roboczej. Pytanie -o czym zapomnialem, co sp.. doliłem? Na laptopie jest ustawione logowanie do sieci MS Network - co musze ustawic na lap[topie a coo na stacjonarnym? Sprzęt jest w 100% sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 - podmaska 255.255.255.0 - co daja pingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Cytat - podmaska 255.255.255.0 - co daja pingi? Nie pingowałem, zmienie maske, ustawie brame i sprawdze PING -ale dopiero w domku. Temat był już na formu, czytałem i właściwie wszystko zrobiłem -nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Cytat - podmaska 255.255.255.0 - co daja pingi? Pingi były Ok, a pomogła prawdopodobnie zmiana podmaski tak jak napisaleś -wszystko gra i buczy na 100 Mb. Wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Prosze bardzo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...