Skocz do zawartości
Snups

Przepalony?

Rekomendowane odpowiedzi

Hi, to moj pierwszy post tutaj ;-)

Mianowicie mam taki problem : wszystkie gry mi sie przycinaja...Nie mowie tutaj o grach, ktore na bank by mi by sie nie odpalily, bo nie spelniam wymagan, chodzi mi o to, ze wszystko spowalnia w pewnych momentach, tak, ze gra nie chodzi plynnie.

Moj komputer :

Procesor : Intel Celeron 2.6 Ghz (socket 478, O/C kiedys do 3.0)

Plyta glowna : MSI 7048 aka md8088 - kiedys P4XFCU

Pamiec Ram : 1024 mb + 256 mb DDR

Karta Graficzna : Palit GeForce 7300 GT, O/C kiedys, ale male) 512 Mb / DDR2 - kiedys Radeon 9200 SE 128 Mb DDR

Dyski twarde : Samsung 40 Gb + Seagate Barracuda 80 Gb

Zasilacz : ModeCom Feel III 500 W

System : Win XP SP2 po formacie

Wyprzedzajac niektore pytania napisze, ze zainstalowalem wszystkie nowe sterowniki.Dodam tez, ze nie spodziewam sie niewiadomo czego po tym komputerze, niech tylko podstawowe gry dzialaja plynnie.Procesor gotowal sie kiedys do 65 stopni (brak pasty), teraz nie przekracza 48 w stresie.Pomimo zmiany podzespolow (karta graficzna, plyta glowna, dodalem ram, zmiana zasilacza i drugi dysk) nic sie nie zmienilo.Dysk mam zdefragmentowane, komp po formacie itd.

i

Nie bede wymienial ktore gry sie tna, bo nie lubie przysparzac pracy moderatorom, glownie gram jednak w CS 1.6 (20 FPS przy wiekszej akcji/wiekszej ilosci ludzi na ekranie).

Teraz zadam pytanie : czy procesor mogl sie popsuc poprzez przegrzanie (brak jakichkolwiek oznak braku stabilnosci przy uzytkowaniu np. gg - zero zwiech, przymulen, BSOD, restartow).

A teraz drugie pytanie :P : gdy np. wstawilbym do tego komputera karte graficzna typu GeForce 440 MX (dobrze napisalem?;>), to lagi w CS by ustaly?

Jesli cos jeszcze chcecie wiedziec, to piszcie :)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Snups

Edytowane przez Snups

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwlaszcza, ze ten Celeron pochodzi z okresu, kiedy procki Intela zeby jako taka wydajnosc mialy to potrzebowaly duzo pamieci cash a on jej mial chyba na tyle malo, ze wydajnosciowo byl niewiele powyzej Celerona 1,7 (jakis taki stary ranking sobie przypominam a ze bylo to intrygujace to mi zapadlo w pamiec). W zwiazku z czym konkluzja testu byla taka, ze procek ten nadaje sie do zastosowan wylacznie biurowych:/

Edytowane przez Misiekskrzypek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi