Snups Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Hi, to moj pierwszy post tutaj ;-) Mianowicie mam taki problem : wszystkie gry mi sie przycinaja...Nie mowie tutaj o grach, ktore na bank by mi by sie nie odpalily, bo nie spelniam wymagan, chodzi mi o to, ze wszystko spowalnia w pewnych momentach, tak, ze gra nie chodzi plynnie. Moj komputer : Procesor : Intel Celeron 2.6 Ghz (socket 478, O/C kiedys do 3.0) Plyta glowna : MSI 7048 aka md8088 - kiedys P4XFCU Pamiec Ram : 1024 mb + 256 mb DDR Karta Graficzna : Palit GeForce 7300 GT, O/C kiedys, ale male) 512 Mb / DDR2 - kiedys Radeon 9200 SE 128 Mb DDR Dyski twarde : Samsung 40 Gb + Seagate Barracuda 80 Gb Zasilacz : ModeCom Feel III 500 W System : Win XP SP2 po formacie Wyprzedzajac niektore pytania napisze, ze zainstalowalem wszystkie nowe sterowniki.Dodam tez, ze nie spodziewam sie niewiadomo czego po tym komputerze, niech tylko podstawowe gry dzialaja plynnie.Procesor gotowal sie kiedys do 65 stopni (brak pasty), teraz nie przekracza 48 w stresie.Pomimo zmiany podzespolow (karta graficzna, plyta glowna, dodalem ram, zmiana zasilacza i drugi dysk) nic sie nie zmienilo.Dysk mam zdefragmentowane, komp po formacie itd. i Nie bede wymienial ktore gry sie tna, bo nie lubie przysparzac pracy moderatorom, glownie gram jednak w CS 1.6 (20 FPS przy wiekszej akcji/wiekszej ilosci ludzi na ekranie). Teraz zadam pytanie : czy procesor mogl sie popsuc poprzez przegrzanie (brak jakichkolwiek oznak braku stabilnosci przy uzytkowaniu np. gg - zero zwiech, przymulen, BSOD, restartow). A teraz drugie pytanie :P : gdy np. wstawilbym do tego komputera karte graficzna typu GeForce 440 MX (dobrze napisalem?;>), to lagi w CS by ustaly? Jesli cos jeszcze chcecie wiedziec, to piszcie :) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Snups Edytowane 24 Września 2008 przez Snups Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 GeForce 440 MX jest słabszy od 7300 GT przecież.. Jak byś potrzebował to mam takiego procka na sprzedaż - mozemy się dogadac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 jest słabszy od 7300 GT przecież..To jest oczywiste, chodzilo mi o to czy wsadzenie np. slabszej karty graficznej odciazy procesor. Co do zakupu Celerona - nie, dzieki :P Jakby co to P4 tylko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ja bym powiedział że ten cielak dławi tą 7300GT i przez to są duże spadki FPS, np taki CS z prockiem się troche liczy że tak powiem więc do gier Celeron się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Zwlaszcza, ze ten Celeron pochodzi z okresu, kiedy procki Intela zeby jako taka wydajnosc mialy to potrzebowaly duzo pamieci cash a on jej mial chyba na tyle malo, ze wydajnosciowo byl niewiele powyzej Celerona 1,7 (jakis taki stary ranking sobie przypominam a ze bylo to intrygujace to mi zapadlo w pamiec). W zwiazku z czym konkluzja testu byla taka, ze procek ten nadaje sie do zastosowan wylacznie biurowych:/ Edytowane 24 Września 2008 przez Misiekskrzypek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 A teraz ostatnie pytanie : jesli wstawie tutaj jakiegos P4 1.6 Ghz (lub lepszy, nawet 3.0), to przyciecia ustapia?Czy moze juz lepiej nowy komputer kupic?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Moim zdaniem nie warto jest się pchać w stare technologie. Zobacz zestawy utworzone przez Miguela. Za 800zł jest bardzo dobry zestawik. CS:S pociągnie z palcem w... zasilaczu xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Też uważam że w tego złoma niema co inwestować ;] poczekaj aż będziesz miał trochę gotówki, posprzedawaj wszystko i złórz coś taniego z zestawów Miguela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 +666 zmieniaj - co innego gdyby to był P3 o króciutkim potoku wykonawczym - to warto by było zostawic pasywnie na zasilaczu 200W to ściągania nocą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...