KOLA.K Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Mam zainstalowaną Viste chciałbym równolegle nie naruszając jej zainstalować jakąś dystrybucję Linuxa (może doradzicie jaką ?) mam wolną partycję na drugim dysku , czy ktoś krok po kroku opisze jak to zrobić ???? Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 a moze sobie walniesz virtuala i na tym bedziesz sie mogl pobawic - dla poczatkujacego polecam ubuntu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Takze polecam Virtuala, sam korzystam i jestem zadowolony. A jesli nie to instalacje robisz najnormalniej w swiecie, wkladasz plytke z Linuxem(na poczatek polecam Ubuntu) i instalujesz go na tej wolnej partycji, on juz sam zadba o to zebys podczas startu mial wybor miedzy Vista a Linuxem. Edytowane 25 Września 2008 przez krawetko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Wolna partycja jest na innym fizycznym dysku niż VISTA , w biosie jako dysk rozruchowy mam oczywiście ustawiony dysk z VISTą , zastanawiam się czy partycja pod LINUXA nie powinna być na tym samym dysku fizycznym co VISTA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 http://apcmag.com/how_to_dualboot_vista_wi...alled_first.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...