Skocz do zawartości
case

Intel Pentium 4 3.0GHz Canterwooda a antek 3.0+

Rekomendowane odpowiedzi

na benchmark.pl sie pojawila tabelka z benchmarkami nowego pentiaka

pc mark 7100 , moj antek 2.4G 200fsb ma 7300 ;) a barton 3.0+ na 6600

<tu cos bylo ale nie chce wojny ;) >

tylko w tescie pamieci to pewnie by miazga ze mnie zostala :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestes lol

I am amazed at how good this barton/nforce2 preforms i mean look at the benchmarks compared to a P4 3ghz x2 with 800 FSB and dual channel ddr40 , honestly it makes no sense to me.

przeciez canterwood to wlasnie 200fsb i 800 QPB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestes lol

I am amazed at how good this barton/nforce2 preforms i mean look at the benchmarks compared to a P4 3ghz x2 with 800 FSB and dual channel ddr40 , honestly it makes no sense to me.  

przeciez canterwood to wlasnie 200fsb i 800 QPB ?

Jak zwykle AMD na gorze 8) a nie ma nawet slowa o kosztach hehehe

EOT & NO OFENZ

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedni maja kase,a pozostali glowe na karku i AMD.

auu to moglo zabolec :)

Zreszta co tu sie uzerac.. popatrzcie ile kasy wydal case by osiagnac poziom wydajnosci mocnego PIV...

A ze jest PIV za ta cene to tez dobrze, w koncy wiele osob chcemiec wydajny sprzet ale nie ma pojecia/checi oc :)

Do tych 2 uwaga.. nie kupujcie taich zestawow jak ten z ogloszenia w moim city :

P4 HT 3.06 GHZ - SUPER WYDAJNY PROCESOR W NASZUM ZESTAWIE ZA JEDYNE 5000 !!!!!

ponizej

gfarika zintegrowana zblizona do gf2mx (malenkim druczkiem)

256 MB RAM PC-133

i kupuje kolestakiego kompa i sie dziwi ze mu gry w 3d skacza....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedni maja kase,a pozostali glowe na karku i AMD.

Zreszta co tu sie uzerac.. popatrzcie ile kasy wydal case by osiagnac poziom wydajnosci mocnego PIV...

A ze jest PIV za ta cene to tez dobrze, w koncy wiele osob chcemiec wydajny sprzet ale nie ma pojecia/checi oc :)

hehe

ile wydalem ?

350zl na chlodzenie wodne (tak duzo bo kupowale wszystko gotowe , nie mam czasu/checi na zabawy :? ) z tym ze tu raczej chodzilo mi o cisze a nie podkrecanie , na zwyklym coolerze osiagniecie z 1.7+@2.7+ jest moziwe bez problemu

czyli antek 1.7+ - 250zl + WC 350zl = 600zl + cisza ;) + wydajnosc najnowszego p4 ;) + frajda z WC

p4 1.8 = 700zl + odglos wiatraka (co prawda cichy to to dobry box intela )

ile taki 3.0 kosztuje to nawet nie chce wiedziec zeby na zawal nie zejsc z tego swiata ;)

pomijam ze pewne taki p4 - 1.8 z moim WC i podkrecony mial by zblizona wydajnosc z moimi osiagami ale tu to powinien sie ktos z intelem wypowiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

case --> nie chodzilo mi o dokladne wyliczenie sumy, przeciez wszyscy widzacy cenniki, mniewiecej wiedza jaka jest roznica pomiedzy axp 1,7 a dowolnym prockiem intela (a co tu pmowic o topowych modelach typu 2.8 czy 3.06)

Ale

Skoro juz tak ladnie wyliczyles wszystko to chyba nalezaloby dodac tez ramy (czepiam sie ale to tak dla jasnosci i zeby jais nawiedzony wrog AMD nie mail punktu zaczepienia :D ).

W koncu koztowalu cie wiecej niz standardowe noname :) np moje raczej nie pojda na fsb200 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh nie trafiles te ramy to sprzedaja we wrocku jako noname za 125zl ;) (i tak drogo wedlug mnie )

moje tez nie ida na 200fsb , teraz mi chodza na 166 asynchronicznie z prockiem , przeicez widac w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he no to ekstra, znowu sie wyglupilem :) zatem to jeszcze 1 punkt za AMD :)

a imho tanio...cena brutto czy netto ? za 512 dalbym wtedy 250 pln a nie jak ja 320 za 1 kosc :(

gamon ze mnie ale z twojego podpisu mozna wywnioskowac ze masz ddr333@400 :)

a co do tego :

"antek 1.7+ - 250zl + WC 350zl = 600zl + cisza + wydajnosc najnowszego p4 + frajda z WC" dodalbym jeszcze frajda z o/c :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...