Skocz do zawartości
Peetr

Problem Z Biosem Dla Acer Tm5320 Ratujcie..!

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc z początku bulo wszystko pieknie ladnie... tzn dotąd dopuki nie wożylem plyty z XP... i tu pierwszy zonk ... brak dysku ...no nic sobie myśle przecież internecie stery znajde .... No i owszem znalazlem... ale potem mnie znów zatkao mozna je zassac jedynie za pomoca urzadzenia zwanego fdd ..

Hmm no to faje.. sobie mysle :P

z n-lite tez jest problem ... bo skąd ja kogo wyczasne żeby mial oryginalna winde....

No i nic zalożylem google i lookam ....Zmiana Biosu jeszcze mi zostala ...

Ponieważ mam teraz 1.16 to troszku potestowalem...

I tak z 1.35 zszedlem do tej nawet co i juz mam... i nic... :angry:

Za każdym razem komunikat : Phoenix Phlash16 Error

File Open failed on CLB-1xx.WPH

PRESS ANY KEY TO EXIT

:mur:

Zawsze przy pliku .WPH

A co juz sie okombiniwalem... z plyta startowa ..partycja na dysku .... dysk zewnetrzny, już nawet mojego samsunga sgh-d900... jako pendraiva wykożystalem

Prosze pomozcie bo ja już naprawde nie wiem.... :sad:

post-163864-1222465912_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z n-lite to jest taka sprawa ze potrzebuje Net Framework który znowuz wymaga windows installera 3.0... aby to znowuz sciągnąć potrzebny jest oryginalny windows... którego teraz u nikogo nie spotkam... ;) Moj poszedl do piachu razem z Maxdata .. <_<

Az sie zastanawiam nad kupnem visty... + ze4GB ramu .. :P

Niewiecie panowie czasem czy XPzSP3 rozwiązuje ten problem ze sterownikami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy aby na pewno musisz mieć oryginalnego windowsa do pobrania Net Frameworka, bo z tego co pamiętam wystarczy ustawić aktualizacje automatyczne na opcje "pytaj przed pobraniem" czy jakoś tak i odpowiednio powybierać składniki do instalacji. A tak już w ogóle to polecam posłuchać własnej autosugestii i zaopatrzyć się w oryginalny system ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi